Kelionės po pasaulį dažnai sukelia klausimus apie maisto kainas ir kokį patiekalą galima gauti už tam tikrą biudžetą. Už 15 eurų daugelis šalių galite mėgautis puikiais pietumis ar vakariene. Nors šis biudžetas nėra didelis, gerai pasirinkus vietą, galite mėgautis vietiniais patiekalais ir pasijusti kaip vietinis. Pažvelkime, ką galima užsisakyti restoranuose įvairiose šalyse už šią sumą.
Prancūzija (Paryžius)
Prancūzijoje už 15 eurų galite mėgautis puikiais ir skaniais pietumis. Plat du Jour (dienos meniu) – tai tikras atradimas: už šią sumą gausite užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą. Paryžiuje už 15 eurų galite mėgautis bistro meniu, kuriame bus makaronai arba kiušas, salotos ir gėrimas. Taip pat galite pasimėgauti kava su croissant ar skaniu pusryčių komplektu, kuris užtikrins energiją visai dienai.
Italijoje (Roma, Milanas) už 15 eurų
Italijoje 15 eurų gali tapti tikru gastronominiu stebuklu. Už šią sumą galite pasimėgauti pica su keliais priedais, pridėti salotas ir išgerti espreso arba taurę vyno. Romoje ar Florencijoje už šią sumą galima gauti net trijų patiekalų vakarienę – pavyzdžiui, karbonarą arba bolonjezų su desertu, tokiu kaip tiramisu.

Ispanija (Barselona, Madridas)
Ispanija garsėja savo tapas, paella ir sangrija. Už 15 eurų galima mėgautis paella porcija, salotomis ir vyno taure. Barselonoje arba Sevilijoje galite paragauti įvairių tapas ir nesijausti turistu, kuris „suvalgė viską, kas po ranka“. Tipinis menu del dia (dienos meniu) paprastai kainuoja 12–15 eurų ir apima tris patiekalus: pirmąjį patiekalą (sriubą ar salotas), antrąjį (mėsą ar žuvį), desertą ir gėrimą.
Vokietija (Berlynas, Miunchenas)
Vokietijoje 15 eurų gali būti pakankamai sočiam maistui, kaip currywurst (dešra su prieskonių padažu) su bulvytėmis arba tradiciniu schnitzeliu. Berlyne ar Miunchene už šią sumą galite pasimėgauti tiek mėsos patiekalais, tiek šaltu alumi. Jei atsidursite studentų rajone, už šią sumą galite suvalgyti doner kebabą, išgerti gėrimą ir pasimėgauti desertu.
Juodkalnija
Juodkalnijoje už 15 eurų galima gauti pilną vakarienę: mėsos patiekalą su garnyru, salotomis ir vyno taure. Vietiniai nustebs, kad už tokią sumą galite mėgautis kelių patiekalų vakariene, nes set meal (dienos rinkinys) čia dažniausiai kainuoja vos 4–5 eurus.
Lenkija (Varšuva, Krokuva)
Lenkijoje už 15 eurų galite pasimėgauti trijų patiekalų vakariene vidutinės klasės restorane. Pavyzdžiui, galite užsisakyti borschtą, bigosą (kapotą kopūstų ir mėsos troškinį) arba kotletus, desertą ir gėrimą. Už šią sumą, priklausomai nuo vietos, galite užsisakyti net dešras, pirmąjį patiekalą, salotas, gerti kavą ir pasimėgauti desertu.
Ukraina (Lviv, Kijevas)
Ukrainoje už 15 eurų (maždaug 650 UAH) galite pasimėgauti pilna vakariene dviem žmonėms vidutinės klasės restorane. Tai gali būti borschtas, koldūnai, mėsos patiekalas, desertas ir gėrimai. Už tokią sumą galite užsisakyti ir picas arba du doner kebabus su gėrimais.
Graikija
Graikijoje už 15 eurų galite mėgautis tikru gyros ar souvlaki patiekalu su salotomis. Atėnuose, Tesalonikuose ar salose už šią sumą galite gauti dideles porcijas ir pasijusti kaip tikras Viduržemio jūros maisto mėgėjas. Net ir mažuose tavernose šie patiekalai suteiks jums malonumą už mažą kainą.
Vengrija
Budapešte ir kituose vengriškuose miestuose už 15 eurų galite mėgautis pilnu pietų patiekalu: guliašu su duona, dienos sriuba, ir arbata ar kompotu. Tai yra puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti tradiciniais vengriškais patiekalais už mažą kainą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.