ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis
Mėsos patiekalai

Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis
Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis

Mėsa – tai vienas svarbiausių patiekalų ingredientų, tačiau net ir pats įmantriausias receptas gali nepavykti, jei mėsa bus sausa ir kieta. Kad taip nenutiktų, verta pasinaudoti keliais patyrusių virėjų patarimais, kurie padės sukurti sultingą ir minkštą mėsą, nepriklausomai nuo jos rūšies. Štai trys paprasti, tačiau veiksmingi metodai, kaip suminkštinti mėsą ir pasiekti tobulą rezultatą.

Garstyčios – natūralus marinatas

Garstyčios yra vienas iš universaliausių ingredientų, kurį galima panaudoti ne tik kaip priedą prie mėsos patiekalų, bet ir kaip marinavimo priemonę. Jos puikiai dera su įvairiomis mėsos rūšimis – nuo paukštienos iki jautienos ar kiaulienos. Svarbu žinoti, kad garstyčios taip pat puikiai tinka žuviai, suteikiant jai neįtikėtiną sultingumą.

Kaip naudoti: Užtepkite garstyčių ant mėsos ir palikite marinuoti apie 30 minučių. Šis paprastas ir greitas metodas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai subtilų skonį, išryškinantį mėsos natūralų aromatą.

Sūrymas – nesudėtingas ir veiksmingas būdas

Sūrymas – tai kitas puikus būdas, kaip pasiekti minkštą ir sultingą mėsą. Jį galite paruošti iš raugintų agurkų ar pomidorų skysčio, kuris ne tik puikiai minkština, bet ir suteikia mėsai neįprastą, tačiau labai skanų skonį. Šis metodas ypač tinka paukštienai, kiaulienai ir žuviai.

Taip pat skaitykite

Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą
2025-07-14
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Vištienos karis su basmati ryžiais
Vištienos karis su basmati ryžiais
2025-10-09

Kaip naudoti: Į litrą sūrymo įdėkite smulkintų svogūnų ir mėgstamų prieskonių, o tada mėsą ar žuvį marinuokite nuo 30 iki 120 minučių, priklausomai nuo to, kokį rezultatą norite pasiekti. Sūrymas suteiks mėsai puikų skonį ir tekstūrą.

Sojų padažas – azijietiškas paslaptis

Sojų padažas yra puikus marinatas, kuris ne tik pagerina mėsos skonį, bet ir padeda ją suminkštinti. Azijos virtuvės gerbėjai jau seniai įvertino šio produkto privalumus, todėl verta ir jums išbandyti šį metodą.

Kaip naudoti: Mėsą marinuokite sojų padaže apie 30 minučių. Šis marinatas suteiks mėsai ne tik minkštumo, bet ir saldžiarūgštį, gilų skonį, kuris puikiai dera su įvairiais priedais ir garnyrais.

Išvada

Suminkštinti mėsą nėra sudėtinga, jei žinote, kokius paprastus ir veiksmingus metodus taikyti. Garstyčios, sūrymas ir sojų padažas – tai tik keli būdai, kaip pasiekti sultingą, minkštą mėsą, kuri sužavės net pačius išrankiausius gurmanus. Pabandykite šiuos metodus kitą kartą gamindami mėsos patiekalus ir įsitikinsite, kad skonis ir tekstūra tikrai pasikeis į gerąją pusę.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:garstyčiosMėsos minkštinimasSojų padažasSūrymas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 priežastys, kodėl nuolat sergate
Sveikata ir grožis

5 priežastys, kodėl nuolat sergate: nuo streso iki prastos dantų priežiūros:

Psichologų patarimai, kaip išvengti nervinio išsekimo
Sveikata ir grožis

Psichologų patarimai, kaip išvengti nervinio išsekimo

5 dažnai parduotuvėse parduodami vaisiai
Sveikata ir grožis

5 dažnai parduotuvėse parduodami vaisiai, kuriuos reikėtų valgyti bent kartą per savaitę

Kodėl kartais kyla didelis noras suvalgyti česnako
Sveikata ir grožis

Kodėl kartais kyla didelis noras suvalgyti česnako? Kai kas jus nustebins

Testas: pasirinkite kortelę ir sužinokite, kas jūsų laukia meilėje artimiausiu metu
Horoskopai

Testas: pasirinkite kortelę ir sužinokite, kas jūsų laukia meilėje artimiausiu metu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?