Šokolado padažas desertams – tai sodrus, švelnios tekstūros šokoladinis kremas, pasižymintis intensyviu aromatu ir natūraliu blizgesiu.
Šokolado padažas desertams: receptas
Maloniai tirpstantis ir turtingo skonio, šis kremas suteikia desertams išskirtinį skonį.
Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado (mažiausiai 64 % kakavos)
- 10 g sviesto (kambario temperatūros)
- 300 ml riebios grietinėlės (~36 %)
- 2 arb. š. smulkaus cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti smulkintą šokoladą ir minkštą sviestą į dubenį ir atidėti.
2. Supilti grietinėlę į puodą, suberti cukrų ir užvirinti, retkarčiais pamaišant. Nukelti nuo kaitros, leisti 30 sek atvėsti, tada užpilti ant šokolado mišinio. Palikti karštą grietinėlę ištirpinti šokoladui nemaišant 1 minutei, tuomet maišyti tik viena kryptimi, naudojant medinį šaukštą arba silikoninę mentelę, kol masė taps vientisa ir blizgi.
3. Kai padažas taps vientisas, palikti jį atvėsti ir šiek tiek sutirštėti prieš naudojant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.