ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sviestiniai sausainiai su šokoladu
Desertai

Sviestiniai sausainiai su šokoladu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sviestiniai sausainiai su šokoladu
Sviestiniai sausainiai su šokoladu

Sviestiniai sausainiai su šokoladu – tai klasikiniai, švelniai saldūs sausainiai, pasižymintys minkšta vidine tekstūra ir lengvai traškiais krašteliais.

Sviestiniai sausainiai su šokoladu: receptas

Puikiai tinka jaukiam pasilepinimui, kavos pertraukai ar dovanai, nes yra sotūs, aromatingi ir mėgstami visų.

Ingredientai:

  • 250 g sviesto (minkšto)
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2-3 lašai vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinis
  • 220 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1-2 saujos šokolado lašelių (ar kapoto šokolado)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame dubenyje išsukti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi, puri ir vientisa.
2. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir po truputį supilti išplaktą kiaušinį, gerai išplakant po kiekvieno įpylimo.
3. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską į dubenį, išmaišyti, kol tešla taps lygi ir vientisa.
4. Ant darbastalio ištiesti maistinės plėvelės ir sudėti tešlą į jos vidurį.
5. Užlenkti vieną plėvelės kraštą ant tešlos ir patraukti į save, tuomet mentelės šonu spausti tešlą išilgai plėvelės. Suvynioti tešlą į plėvelę formuojant 7-8 cm skersmens ritinį. Susukti galus, kad užsandarinti ir dėti į šaldytuvą vienai valandai arba kol sutvirtės.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
7. Kai tešla sutvirtėja, supjaustyti ją maždaug 1 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant kepimo skardos, paliekant pakankamai vietos tešlai išsiplėsti.
8. Sausainius galima kepti tokius, kokie jie yra, arba prieš kepant pabarstyti šokoladu.
9. Dėti sausainius į orkaitę ir kepti 8-10 min, kol krašteliai taps švelniai auksiniai.
10. Leisti sausainiams pastovėti 1-2 min, tuomet perkelk ant grotelių pilnai atvėsti.

Taip pat skaitykite

Torto pjaustymas stikline – paprastas, originalus ir praktiškas metodas
Torto pjaustymas stikline – paprastas, originalus ir praktiškas metodas
2025-10-30
Paprastas paruošti avienos karis
Paprastas paruošti avienos karis
2025-11-13
KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-07-09
Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiKepiniai su šokoladusausainiaiSausainiai su šokoladuSviestiniai sausainiai su šokoladu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Atnaujinkite peraugusią orchidėją ir ji jums tikrai padėkos!
Sveikata ir grožis

Atnaujinkite peraugusią orchidėją ir ji jums tikrai padėkos!

Sodininkai dalijasi patarimais: kaip teisingai laistyti pomidorus, kad vandens gautų tiek, kiek reikia.
Sodas ir daržas

Sodininkai dalijasi patarimais: kaip teisingai laistyti pomidorus, kad vandens gautų tiek, kiek reikia.

Drugelio apkabinimo technika stresui mažinti
Sveikata ir grožis

Drugelio apkabinimo technika: somatinė streso mažinimo praktika

Moliūgo ir varškės blynai
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu

Galvos masažas
Sveikata ir grožis

Galvos masažas: kaip jį tinkamai atlikti, jog plaukai augtų greičiau?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?