ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!
Receptai

Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!
Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!

Jeigu ieškote neįprasto, bet itin skanaus garnyro, orkaitėje keptos morkos gali tapti puikiu pasirinkimu. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę morkas atrasti visiškai naujame amplua. Traškios, kvapnios, gardžiai pagardintos parmezanu ir česnakais – tokios orkaitėje keptos morkos praturtins tiek kasdienį, tiek šventinį stalą.

Kokius ingredientus pasirinkti gaminant orkaitėje keptas morkas

Jums reikės:

  • maždaug 1 kg morkų
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 4 česnako skiltelių (arba česnakų miltelių)
  • kapotų petražolių
  • aliejaus apšlakstymui

Kaip pagaminti orkaitėje keptas morkas žingsnis po žingsnio

  1. Nuskuskite morkas, nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Supjaustykite morkas į 3–4 dalis ir sudėkite į dubenį.
  3. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, visiškai išmaišykite.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir morkas paskleiskite vienu sluoksniu.
  5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.
  6. Tuo metu susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su džiūvėsėliais bei parmezanu.
  7. Po 20 minučių ištraukite morkas, pabarstykite paruoštu mišiniu ir išmaišykite.
  8. Kepkite dar 10 minučių, vėl išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
  9. Iškepusias morkas perkelkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Kaip patiekti orkaitėje keptas morkas, kad jos būtų dar skanesnės

Orkaitėje keptos morkos tinka prie paukštienos, žuvies, jautienos ar vegetariškų patiekalų. Jos gali būti valgomos ir kaip savarankiškas užkandis. Parmezanas suteikia patiekalui sūrumo ir sodrumo, o česnakas – malonaus aromato, todėl šis garnyras tikrai nenuvils.

Taip pat skaitykite

Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis - aštrus ir greitai paruošiamas!
Korėjietiško stiliaus pomidorų užkandis – aštrus ir greitai paruošiamas!
2025-09-08
Žuvies pyragas su petražolių padažu
Žuvies pyragas su petražolių padažu
2025-08-28
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
2025-08-31

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos morkosmorkos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos salotos su šonine ir sūriu
Receptai

Vištienos salotos su šonine ir sūriu

Meilės psichologija romantiniuose santykiuose: nauji tyrimai
Gyvenimas

Meilės psichologija romantiniuose santykiuose: nauji tyrimai atskleidžia tikrąją jos paskirtį

Kodėl nereikėtų ilgai žiūrėti katei į akis? Atsakymas nustebins
Įdomu

Kodėl nereikėtų ilgai žiūrėti katei į akis? Atsakymas nustebins

Ar galima bausti katę už netinkamą elgesį?
Gyvenimas

Ar galima bausti katę už netinkamą elgesį?

Sužinokite, kaip reikia džiovinti batus
Gyvenimas

Sužinokite, kaip reikia džiovinti batus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?