Jeigu ieškote neįprasto, bet itin skanaus garnyro, orkaitėje keptos morkos gali tapti puikiu pasirinkimu. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę morkas atrasti visiškai naujame amplua. Traškios, kvapnios, gardžiai pagardintos parmezanu ir česnakais – tokios orkaitėje keptos morkos praturtins tiek kasdienį, tiek šventinį stalą.
Kokius ingredientus pasirinkti gaminant orkaitėje keptas morkas
Jums reikės:
- maždaug 1 kg morkų
- 50 g tarkuoto parmezano
- 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 4 česnako skiltelių (arba česnakų miltelių)
- kapotų petražolių
- aliejaus apšlakstymui
Kaip pagaminti orkaitėje keptas morkas žingsnis po žingsnio
- Nuskuskite morkas, nuplaukite ir nusausinkite.
- Supjaustykite morkas į 3–4 dalis ir sudėkite į dubenį.
- Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, visiškai išmaišykite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir morkas paskleiskite vienu sluoksniu.
- Kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.
- Tuo metu susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su džiūvėsėliais bei parmezanu.
- Po 20 minučių ištraukite morkas, pabarstykite paruoštu mišiniu ir išmaišykite.
- Kepkite dar 10 minučių, vėl išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
- Iškepusias morkas perkelkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Kaip patiekti orkaitėje keptas morkas, kad jos būtų dar skanesnės
Orkaitėje keptos morkos tinka prie paukštienos, žuvies, jautienos ar vegetariškų patiekalų. Jos gali būti valgomos ir kaip savarankiškas užkandis. Parmezanas suteikia patiekalui sūrumo ir sodrumo, o česnakas – malonaus aromato, todėl šis garnyras tikrai nenuvils.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.