ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Naujas patiekalas ir originalus receptas: pomidorus ir miltus sutrinkite trintuvu
Receptai

Naujas patiekalas ir originalus receptas: pomidorus ir miltus sutrinkite trintuvu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-21
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Naujas patiekalas ir originalus receptas: pomidorus ir miltus sutrinkite trintuvu
Naujas patiekalas ir originalus receptas: pomidorus ir miltus sutrinkite trintuvu

Tikrai niekada nesate gaminę nieko panašaus. Iš paprastų ir prieinamų ingredientų gausis labai skanus ir nestandartinis patiekalas! Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nustebinti šeimą ar draugus kažkuo originaliu, lengvai pagaminamu ir vizualiai patraukliu. Pomidorų bandelės ne tik skanios, bet ir turi subtilų daržovių aromatą, kuris puikiai dera su kreminiu sūriu ir svogūnų laiškais.

Pomidorų bandelių receptas

Šis pomidorų bandelių receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ir ieško neįprasto užkandžio. Bandelės gali būti tiek salotos ar sriubos priedu, tiek savarankišku patiekalu, kuris nustebins šeimą ar svečius. Be to, jas paruošti galima gana greitai, o garuose troškintos bandelės išlaiko drėgmę ir subtilų pomidorų skonį.

Ingredientai:

  • 200 g pomidorų (apie 3 maži vaisiai)
  • 1/2 arb. š. sausų mielių
  • 300 g miltų
  • 6 svogūnų laiškai
  • 220 g kreminio sūrio (pvz., Filadelfija ar panašaus)

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
2025-11-20
Kvapnūs granolos keksiukai
Kvapnūs granolos keksiukai
2025-06-27
Greiti suši krepšeliai su lašiša
Greiti suši krepšeliai su lašiša
2025-08-14
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
  1. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir sutrinkite trintuvu iki tyrės kartu su odele ir sėklomis.
  2. Į pomidorų tyrę suberkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.
  3. Pomidorus su mielėmis sumaišykite su miltais ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Palikite ją po rankšluosčiu 15 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
  4. Tuo tarpu svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kreminiu sūriu, kad gautumėte vienalytę masę.
  5. Šiek tiek pakilusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Aptepkite ją sūrio ir svogūnų mase.
  6. Susukite tešlą į ritinį, lyg gamintumėte cinamonines bandeles, ir supjaustykite porcijomis.
  7. Palikite bandeles dar 30 minučių po rankšluosčiu, kad jos pakiltų ir taptų purios.
  8. Bandeles troškinkite garuose apie 12 minučių. Jei neturite garų puodo, naudokite kiaurasamtį su kepimo popieriumi puode su verdančiu vandeniu.
  9. Po garinimo apkepkite bandeles su trupučiu augalinio aliejaus iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės ir traškios.
  10. (Papildoma parinktis) Į sūrį galite įmaišyti šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar bazilikai, kurie suteiks papildomą aromatą ir spalvą.

Pateikimas

Bandelės puikiai tinka patiekti tiek karštą užkandį, tiek pagrindinį patiekalą kartu su šviežiomis salotomis ar lengvu padažu. Jos vizualiai patrauklios, todėl gali būti patiekiamos svečiams ar šventiniam stalui. Garuose troškintos ir vėliau apkepintos bandelės turi subtiliai traškią plutelę ir sultingą vidų, todėl tikrai taps nauju jūsų virtuvės hitu.

Šis patiekalas taip pat skatina kūrybiškumą virtuvėje – galima eksperimentuoti su sūriu, žolelėmis ar papildomais prieskoniais pagal savo skonį. Bandeles lengva įtraukti į kasdienį racioną ar sveikesnį gyvenimo būdą, nes jos gaminamos garuose ir apkepamos minimaliai su aliejumi.

Naujas patiekalas ir originalus receptas: pomidorus ir miltus sutrinkite trintuvu. Pomidorų bandelių pateikimas

Kodėl verta išbandyti šį receptą

Šios pomidorų bandelės – puikus būdas įtraukti daržoves į kasdienį racioną be sudėtingų procedūrų. Jos lengvai paruošiamos, nereikalauja ypatingos įrangos ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Originalus receptas skatina kūrybiškumą virtuvėje: galite eksperimentuoti su sūriu, žolelėmis ar papildomais prieskoniais pagal savo skonį.

Bandelės puikiai tinka ir sveikesniam gyvenimo būdui, nes jos gaminamos garuose ir apkepamos minimaliai su aliejumi. Be to, tai patiekalas, kuris suvienija šeimą – tiek gaminimo procesas, tiek galutinis rezultatas džiugins vaikus ir suaugusiuosius.

Pomidorų bandelės yra ne tik skanios, bet ir vizualiai patrauklios, todėl tinka patiekti svečiams ar šventiniam stalui. Jos gali tapti nauju jūsų virtuvės hitu, kuris papildys įprastus receptus ir suteiks naujų skonių pojūčių.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pomidoraiReceptai su pomidorais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šios 5 natūralios namų priemonės padės plaukams tapti klusnesniais
Sveikata ir grožis

Šios 5 natūralios namų priemonės padės plaukams tapti klusnesniais

kokios pagrindinės priežastys trukdo numesti svorio
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė paaiškino, kokios pagrindinės priežastys trukdo numesti svorio

Ar sodininkystė gali prailginti gyvenimą? Mokslas sako – taip!
Įdomu

Ar sodininkystė gali prailginti gyvenimą? Mokslas sako – taip!

Rankšluosčių balinimas pagal paprastą metodą
Gyvenimas

Baltų virtuvinių rankšluosčių balinimas be virinimo: tam reikalinga ši priemonė

Išmokite virti morkas ir burokėlius išsaugodami gerąsias medžiagas – daugelis tai daro neteisingai
Naudinga

Virtuvės šefas išmokys virti morkas ir burokėlius išsaugant gerąsias medžiagas – daugelis tai daro neteisingai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?