Tikrai niekada nesate gaminę nieko panašaus. Iš paprastų ir prieinamų ingredientų gausis labai skanus ir nestandartinis patiekalas! Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nustebinti šeimą ar draugus kažkuo originaliu, lengvai pagaminamu ir vizualiai patraukliu. Pomidorų bandelės ne tik skanios, bet ir turi subtilų daržovių aromatą, kuris puikiai dera su kreminiu sūriu ir svogūnų laiškais.
Pomidorų bandelių receptas
Šis pomidorų bandelių receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ir ieško neįprasto užkandžio. Bandelės gali būti tiek salotos ar sriubos priedu, tiek savarankišku patiekalu, kuris nustebins šeimą ar svečius. Be to, jas paruošti galima gana greitai, o garuose troškintos bandelės išlaiko drėgmę ir subtilų pomidorų skonį.
Ingredientai:
- 200 g pomidorų (apie 3 maži vaisiai)
- 1/2 arb. š. sausų mielių
- 300 g miltų
- 6 svogūnų laiškai
- 220 g kreminio sūrio (pvz., Filadelfija ar panašaus)
Kaip gaminti?
- Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir sutrinkite trintuvu iki tyrės kartu su odele ir sėklomis.
- Į pomidorų tyrę suberkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.
- Pomidorus su mielėmis sumaišykite su miltais ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Palikite ją po rankšluosčiu 15 minučių, kad šiek tiek pakiltų.
- Tuo tarpu svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kreminiu sūriu, kad gautumėte vienalytę masę.
- Šiek tiek pakilusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Aptepkite ją sūrio ir svogūnų mase.
- Susukite tešlą į ritinį, lyg gamintumėte cinamonines bandeles, ir supjaustykite porcijomis.
- Palikite bandeles dar 30 minučių po rankšluosčiu, kad jos pakiltų ir taptų purios.
- Bandeles troškinkite garuose apie 12 minučių. Jei neturite garų puodo, naudokite kiaurasamtį su kepimo popieriumi puode su verdančiu vandeniu.
- Po garinimo apkepkite bandeles su trupučiu augalinio aliejaus iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės ir traškios.
- (Papildoma parinktis) Į sūrį galite įmaišyti šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar bazilikai, kurie suteiks papildomą aromatą ir spalvą.
Pateikimas
Bandelės puikiai tinka patiekti tiek karštą užkandį, tiek pagrindinį patiekalą kartu su šviežiomis salotomis ar lengvu padažu. Jos vizualiai patrauklios, todėl gali būti patiekiamos svečiams ar šventiniam stalui. Garuose troškintos ir vėliau apkepintos bandelės turi subtiliai traškią plutelę ir sultingą vidų, todėl tikrai taps nauju jūsų virtuvės hitu.
Šis patiekalas taip pat skatina kūrybiškumą virtuvėje – galima eksperimentuoti su sūriu, žolelėmis ar papildomais prieskoniais pagal savo skonį. Bandeles lengva įtraukti į kasdienį racioną ar sveikesnį gyvenimo būdą, nes jos gaminamos garuose ir apkepamos minimaliai su aliejumi.

Kodėl verta išbandyti šį receptą
Šios pomidorų bandelės – puikus būdas įtraukti daržoves į kasdienį racioną be sudėtingų procedūrų. Jos lengvai paruošiamos, nereikalauja ypatingos įrangos ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Originalus receptas skatina kūrybiškumą virtuvėje: galite eksperimentuoti su sūriu, žolelėmis ar papildomais prieskoniais pagal savo skonį.
Bandelės puikiai tinka ir sveikesniam gyvenimo būdui, nes jos gaminamos garuose ir apkepamos minimaliai su aliejumi. Be to, tai patiekalas, kuris suvienija šeimą – tiek gaminimo procesas, tiek galutinis rezultatas džiugins vaikus ir suaugusiuosius.
Pomidorų bandelės yra ne tik skanios, bet ir vizualiai patrauklios, todėl tinka patiekti svečiams ar šventiniam stalui. Jos gali tapti nauju jūsų virtuvės hitu, kuris papildys įprastus receptus ir suteiks naujų skonių pojūčių.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.