ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės
Naudinga

Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės
Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės

Burokėliai – tai ne tik skanus, bet ir labai sveikas maisto produktas, kuris turi daugybę naudingų savybių. Jie gerina medžiagų apykaitą, šalina toksinus ir yra puikus vitaminų A, B1, B5, B9, C ir PP šaltinis. Dėl savo naudingų savybių, burokėliai gali padėti išvengti avitaminozės ir pagerinti bendrą sveikatą. Tačiau dauguma namų šeimininkių vengia virti burokėlius dėl ilgo gaminimo laiko. Šiame straipsnyje pateiksime keletą paprastų ir greitų būdų, kaip išvirti burokėlius ir išsaugoti jų naudingas savybes.

Burokėlių Virimas ant Stiprios Ugnies

Jei norite greitai išvirti burokėlius, geriausias būdas – virti juos ant didelės ugnies. Tam reikia laikytis kelių paprastų taisyklių:

  1. Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

    Paruošimas: Įdėkite burokėlius į puodą ir užpilkite juos vandeniu taip, kad vanduo apsemtų juos maždaug 10-12 cm.
  2. Virinimas: Virkite ant didelės ugnies 15-20 minučių, kad burokėliai greičiau suminkštėtų.
  3. Atvėsinimas: Po to užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite dar 5-7 minutes.

Šis metodas leidžia greitai išvirti burokėlius, tačiau reikia pažymėti, kad taip verdant jie gali prarasti dalį vitamino C.

Kaip Išvirti Burokėlius Mikrobangų Krosnelėje

Kitas greitas ir paprastas būdas, kaip išvirti burokėlius, – naudoti mikrobangų krosnelę. Tai sutaupys jums daug laiko, nes burokėliai bus paruošti per 20–25 minutes.

Taip pat skaitykite

Naminė granola
Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje
2025-08-11
Maisto produktai, kurių negalima kaitinti mikrobangų krosnelėje
Maisto produktai, kurių negalima kaitinti mikrobangų krosnelėje
2025-10-13
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
2025-08-06
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
2025-11-11
  1. Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

    Paruošimas: Įdėkite burokėlius į mikrobangų krosnelės indą arba plastikinį maišelį.
  2. Krosnelės nustatymas: Nustatykite vidutinę mikrobangų krosnelės galią.
  3. Tikrinimas: Po 10-15 minučių patikrinkite, ar burokėliai suminkštėjo. Jei jie vis dar kieti, mikrobangų krosnelę įjunkite dar 5-7 minutėms.

Šis metodas yra labai greitas, tačiau reikia tikrinti burokėlius, kad jie neišdžiūtų ar per daug nesusvilktų.

Kaip Išsaugoti Burokėlių Maistinę Vertę?

Nors burokėlių virimas padeda išgauti naudingas medžiagas, svarbu prisiminti, kad verdant juos ilgai arba per aukštoje temperatūroje, dalis vitaminų gali būti prarasta, ypač vitaminas C. Todėl patartina juos virti tik tiek, kiek reikia, kad išsaugotumėte kuo daugiau maistinių medžiagų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiBurokėlių virimasMikrobangų krosnelė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip reikėtų elgtis pamačius mešką?
Gyvenimas

Kaip reikėtų elgtis pamačius mešką? Specialistai dalijasi patarimais

Sena šimpanzė sunkiai sirgo ir atsisakė valgyti – į pagalbą atėjo ją auginęs žmogus
Įdomu

Sena šimpanzė sunkiai sirgo ir atsisakė valgyti – į pagalbą atėjo ją auginęs žmogus

Penki geriausi fermentuoti maisto produktai žarnyno sveikatai
Sveikata ir grožis

Penki geriausi fermentuoti maisto produktai žarnyno sveikatai

Panaudokite tai orchidėjai. Žiedai bus pasakiški!
Sodas ir daržas

Panaudokite tai orchidėjai. Žiedai bus pasakiški!

Ar reikėtų plauti vištų kiaušinius prieš jų saugojimą: ekspertų nuomonė
Sveikata ir grožis

Ar reikėtų plauti vištų kiaušinius prieš jų saugojimą: ekspertų nuomonė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?