Norint pasiekti rezultatų, besilaikant dietos, svarbiausia yra sukurti kalorijų deficitą. Be jo jokie papildomi metodai ar stebuklingi produktai nepadės numesti svorio. Ekspertai teigia, kad svorio metimas yra efektyviausias tuomet, kai laikomasi kelių svarbiausių taisyklių, kurios padeda ne tik sumažinti kūno masę, bet ir pagerinti bendrą savijautą.
Rinkitės tik sveikus maisto produktus
Dažnai manytume, kad dietinis maistas yra neskanus, tačiau tai netiesa. Į mitybą verta įtraukti kuo įvairesnius produktus, turinčius daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų, bet mažai kalorijų. Rudenį ir žiemą rekomenduojama valgyti moliūgus, kopūstus, salierus, paprikas, cukinijas ir įvairius žalumynus. Tokie produktai padeda pasiekti sotumo jausmą, nepersotinant organizmo nereikalingomis kalorijomis, ir palaiko gerą sveikatą.
Atsisakykite nesveiko maisto
Vien tik sveikų produktų pasirinkimas dar negarantuoja sėkmės, jei kartu vartojamas nesveikas maistas. Greitas maistas, perdirbti užkandžiai ir saldumynai suteikia tik laikino sotumo jausmą, tačiau neturi jokios naudos kūnui. Be to, tokie produktai gali sulėtinti svorio metimą, sukelti odos problemas ar pabloginti bendrą savijautą. Atsisakius menkaverčio maisto, pastebėsite ne tik lieknėjimą, bet ir daugiau energijos bei geresnę nuotaiką.
Cukraus ir druskos vartojimo ribojimas
Cukrus dažnai slepiasi daugybėje produktų, todėl net nesuvokdami gauname papildomų kalorijų. Vietoj jo geriau rinktis natūralius saldiklius, pavyzdžiui, medų, steviją ar klevų sirupą. Druska taip pat turi būti ribojama: geriausia naudoti nedidelius Himalajų ar jūros druskos kiekius. Tinkamas druskos ir cukraus balansas padeda palaikyti sveiką kūno svorį ir gerina širdies darbą.
Nepiktnaudžiaukite prieskoniais
Prieskoniai gali pagreitinti medžiagų apykaitą, tačiau jie taip pat skatina apetitą. Todėl svarbu jų nevartoti per daug, nes kitaip suvalgysite daugiau, nei planavote. Saikingas prieskonių naudojimas leis išlaikyti skanų maistą ir kontroliuoti kalorijų kiekį.
Nė dienos be uogų
Uogos – tai vitaminų, antioksidantų ir skaidulų šaltinis, kuris padeda greičiau deginti riebalus ir stiprina imunitetą. Net žiemą verta vartoti šaldytas uogas. Pakanka vos 100 g per dieną, kad pagerintumėte medžiagų apykaitą, palaikytumėte jaunystę ir išsaugotumėte energiją.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.