Kepimo soda naudinga ne tik virtuvėje – kepimui ir maisto gaminimui – bet ir visame name – valymui bei šveitimui. Dėl šios priežasties ji dažnai būna kiekvienos šeimininkės spintelėje. Tačiau ką daryti, jei pamiršote užrašyti galiojimo datą ant indo? Yra paprastas testas, padėsiantis sužinoti, ar kepimo soda dar tinkama naudoti.
Kaip patikrinti, ar kepimo soda šviežia
Testas su actu
- Į pusę puodelio karšto vandens įpilkite mažiau nei 0,5 arbatinio šaukštelio acto.
- Į skystį įdėkite šiek tiek kepimo sodos.
- Jei soda pradeda putoti ir burbuliuoti, ją dar galima naudoti kepimui.
Testas ant lėkštės
- Nedidelę lėkštę ar dubenį pabarstykite kepimo soda.
- Apšlakstykite actu arba citrinos sultimis.
- Jei pasirodo putas – soda dar šviežia. Jei reakcijos nėra – soda netinkama naudoti.
Jei soda pasibaigė – nesijaudinkite
Net jei soda nebetinka kepimui, ją galima pritaikyti namuose:
- Šveisti virtuvės paviršius ir kriaukles.
- Pašalinti purvą ir kalkių nuosėdas.
- Išvalyti riebalų dėmes.
Soda yra universali priemonė, padedanti ne tik gaminant maistą, bet ir palaikant namų švarą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.