Kai nėra laiko gaminti, labai padės šis paprastas receptas. Tiesiog sudėkite viską į keptuvę, pakepkite 10 minučių – ir viskas! Sotūs ir skanūs tinginių pusryčiai visai šeimai puikiai tinka ne tik savaitgalio rytams, bet ir skubantiems darbo dienos pusryčiams.
Sluoksniuotas lavašo užkandis – tikri tinginių pusryčiai
Šis patiekalas sujungia tradicinius pusryčių ingredientus į vieną patogų ir gardų variantą, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, receptas labai universalus – galite keisti sūrio rūšį, dešrą ar įdaryti jį papildomomis daržovėmis pagal savo skonį.
Ingredientai:
lavašas – 4 vnt.;
kiaušinis – 3 vnt.;
druska, pipirai – pagal skonį;
dešra arba kumpis (nebūtina) – 100 g;
kietasis sūris – 120 g;
pomidoras – 1 vnt.;
sviestas – 10 g.
Paruošimas žingsnis po žingsnio
Tris kiaušinius išplakite šakute su druska ir pipirais. Tai padės kiaušiniams tolygiai iškepti ir suteiks patiekalui purumo. Keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto, kad lavašas nepriliptų ir patiekalas įgautų malonų skonį. Supilkite pusę kiaušinių masės ir ant viršaus uždėkite lavašą, kad susidarytų pirmasis sluoksnis.
Tuomet dėkite dešrą ir sūrį. Dešra suteiks patiekalui sūrumo ir papildomo baltymų kiekio, o sūris ištirps ir sujungs visus sluoksnius. Tada ant viršaus uždėkite kitą lavašą, kuris taps tvirta pagrindo dalimi kitam sluoksniui. Tuomet sudėkite smulkintus pomidorus ir dar šiek tiek sūrio. Pomidorai ne tik pagerins skonį, bet ir suteiks patiekalui gaivumo bei papildomų vitaminų. Uždenkite trečiuoju lavašu, kad visi sluoksniai būtų stabilūs ir gražiai susijungtų.
Kepimas ir patiekimas
Galiausiai vėl dėkite dešrą ir sūrį. Uždenkite paskutiniu lavašu ir užpilkite likusią kiaušinių masę. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies, kad visi sluoksniai tolygiai iškeptų, o lavašas liktų minkštas ir sultingas. Kepimas ant nedidelės ugnies leidžia išvengti perdegimo ir suteikia patiekalui idealų tekstūros balansą. Apkepkite 5 minutes kiekvieną pusę, kol viršus taps auksinės spalvos, o sūris ištirps.
Supjaustykite ir patiekite. Tai labai skanūs ir sotūs pusryčiai, kuriuos pagaminsite tikrai greitai. Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, žalumynais ar švelniu jogurtu. Be to, jį galima paruošti ir iš anksto – kepkite, supjaustykite, o prieš patiekiant tik trumpai pašildykite. Tokie pusryčiai ne tik skanūs, bet ir praktiški, ypač užimtoms šeimoms.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.