Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais – tai lengvi, traškūs pyragėliai, kuriuose dera žalumynų gaiva, sūrio švelnumas ir aromatingi prieskoniai.
Filo tešlos trikampiai su feta ir špinatais: receptas
Tai gardus, lengvas, bet kartu sotus patiekalas vakaro užkandžiams ar šventiniam stalui.
Ingredientai:
- alyvuogių aliejaus purškiklis
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 350 g lapinių (kale) kopūstų
- 350 g špinatų
- 250 g fetos sūrio
- 50 g kedro riešutų
- 20 g krapų
- ½ muskato riešuto
- 1 citrina
- 6 lakštai filo tešlos
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir kepti 4-5 min, kol suminkštės, prireikus įpilti šlakelį vandens (jei pradeda svilti). Sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2 min. Lapiniams kopūstams išpjauti stiebus, susmulkini lapus, sudėti į keptuvę ir kepti 2-3 min, kol suminkštės. Įmaišyti špinatus, tada nukelti nuo kaitros – špinatai šiek tiek nuvys. Pagardinti druska ir pipirais. Palikti visiškai atvėsti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Į atvėsusias daržoves įmaišyti trupintą fetą, kedro riešutus, smulkintus krapus, tarkuotą muskatą ir smulkiai nutarkuotą citrinos žievelę. Padalyti įdarą į šešias dalis. Išvynioti filo tešlą; laikyti ją po drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.
3. Patiesti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir patepti kraštus trupučiu aliejaus. Ant apatinės dalies, maždaug 15 mm nuo apačios ir kairiojo krašto, dėti porciją įdaro ir suformuoti trikampį. Perlenkti dešinę tešlos pusę, tuomet perlenkti apatinį kairį kampą ant įdaro, kad gautųsi trikampis. Toliau lenkti pakaitomis viršun ir į šoną, kol bus pasiektas viršus. Kraštą užklijuoti trupučiu aliejaus. Lengvai apipurkšti aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis ir dėti ant skardos. Kepti 20-25 min, kol gražiai apskrus. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.