Gaivios kopūstų salotos – tai gaivus, traškus salotų derinys, kuriame vyrauja lengvumas ir šviežumas.
Gaivios kopūstų salotos: receptas
Universalus, paprastas ir visuomet džiuginantis pasirinkimas, tinkantis prie daugelio patiekalų.
Ingredientai:
- ½ raudono arba balto kopūsto
- ½ raudonojo svogūno
- 1 morka
- 3 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. baltojo vyno acto
- 1 valg. š. grūdėtų garstyčių
- žiupsnelis cukraus
- druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Supjaustyti plonomis juostelėmis kopūstą. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, morką sutarkuoti. Visas daržoves sudėti į didelį dubenį.
2. Mažesniame dubenyje sumaišyti majonezą, citrinos sultis, actą ir grūdėtas garstyčias. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišyti. Užpilti ant daržovių.
3. Gerai išmaišytu daržoves su padažu. Patiekti iškart arba uždengti ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų, kol prireiks.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.