ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Žiemą visada rauginu kopūstus stiklainiuose pagal močiutės receptą. Tai labai paprasta!
Naudinga

Žiemą visada rauginu kopūstus stiklainiuose pagal močiutės receptą. Tai labai paprasta!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žiemą visada rauginu kopūstus stiklainiuose pagal močiutės receptą. Tai labai paprasta!
Žiemą visada rauginu kopūstus stiklainiuose pagal močiutės receptą. Tai labai paprasta!

Rauginti kopūstus stiklainiuose nėra sudėtinga, o namuose turėsite visada šviežių raugintų daržovių. Prieš kelis dešimtmečius kopūstų raugimas buvo įprastas rudens darbų dalykas: kaimuose buvo didelės medinės statinės, smulkintuvai, o kopūstai trypiami basomis kojomis. Šiandien šis įprotis prarandamas, tačiau kopūstų raugimas namuose vis dar labai lengvas ir efektyvus.

Kaip paruošti kopūstus rauginimui: receptas

Ingredientai kopūstų raugimui

  • Kmynai (nebūtina, pagal skonį)
  • 1 didelė baltųjų kopūstų galva
  • 1 arbatinis šaukštelis akmens arba Himalajų druskos (vienam kilogramui kopūstų)
  • 1–2 morkos (pagal skonį)
  • 1 obuolys (nebūtina, pagal skonį)

Kopūstų raugimas stiklainiuose

  1. Nuimkite pažeistus ir nešvarius viršutinius kopūstų lapus.
  2. Nuplaukite kopūstus ir smulkiai supjaustykite. Tam galima naudoti peilį, daržovių smulkintuvą ar tarkavimo mašiną.
  3. Sudėkite kopūstus į dubenį ir pagardinkite druska. Įmaišykite pasirinktus priedus: morkas, kmynus ar obuolius.
  4. Paruoštus kopūstus dalimis sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.
  5. Nepildykite stiklainių iki pat dangtelio – raugimo metu susidaro dujos, kurios turi išeiti. Skystis turi apsemti visus kopūstus.
  6. Stiklainių paviršiuje gali atsirasti putos – tai visiškai normalu.

Laikymas ir fermentacijos procesas

Uždarykite stiklainius sandariai, bet ne per stipriai. Pastatykite juos vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje arba virtuvėje. Jau po 5–6 dienų kopūstai bus šiek tiek išrūgę. Kuo ilgiau laikysite, tuo rūgštesnis bus jų skonis.

Taip pat skaitykite

Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
2025-09-30
Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
2025-08-26
Kaip plauti morkas: paprasti būdai, kaip tinkamai nuplauti morkas prieš gaminimą
Kaip plauti morkas: paprasti būdai, kaip tinkamai nuplauti morkas prieš gaminimą
2025-11-24
Garantuotai geriausias Pavlovos tortas
Garantuotai geriausias Pavlovos tortas – labai minkštas ir skanus!
2025-09-12

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Konservavimaskopūstaimorkosrauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mama paliko raštelį ant sūnaus durų
Įdomu

Mama paliko raštelį ant nepaklusnaus sūnaus durų

5 daiktai, kurių niekada neturėtumėte dėti į indaplovę
Gyvenimas

5 daiktai, kurių niekada neturėtumėte dėti į indaplovę

Burokėlių gira – senas receptas mažakraujystei ir imunitetui.
Sveikata ir grožis

Burokėlių gira – senas receptas mažakraujystei ir imunitetui

Norite, kad orchidėja pražystų? Reikia vos vieno kiekvienoje virtuvėje randamo produkto!
Sodas ir daržas

Norite, kad orchidėja pražystų? Reikia vos vieno kiekvienoje virtuvėje randamo produkto!

Kodėl geriau nenaudoti mobiliojo telefono kaip žadintuvo?
Gyvenimas

Kodėl geriau nenaudoti mobiliojo telefono kaip žadintuvo?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?