Vištienos salotos su šonine ir sūriu – tai spalvingos, gaivios ir itin sočios salotos, kuriose dera skirtingos tekstūros ir ryškūs skoniai.
Vištienos salotos su šonine ir sūriu: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi maistingo, sotaus ir elegantiško patiekalo.
Ingredientai:
- 1½ valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- ½ arb. š. paprikos
- ½ arb. š. malto kalendros
- ½ arb. š. česnako granulių
- 2 vištienos krūtinėlės be odos
- 12 rūkytos šoninės riekelių
- 3 kiaušiniai
- 2 šalotiniai svogūnai
- 1 avokadas
- 1 romaninė salota
- 180 g vyšnininių pomidorų
- 100 g pelėsinio sūrio
- ½ ryšelio laiškinių česnakų
- 7 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 valg. š. raudonojo vyno acto
- 1 valg. š. Dižono garstyčių
- jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Supilti alyvuogių aliejų į užspaudžiamą maišelį, tada suberti jūros druską, papriką, maltą kalendrą ir česnako granules, išmaišyti. Sudėti vištienos krūtinėles ir gerai įtrinti prieskonių mišiniu. Užspausti maišelį ir palikti bent 20 min, o šaldytuve – iki 8 val.
2. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros. Sudėkti šoninę, sumažinti kaitrą ir kepti, kartą apverčiant, kol taps tamsiai auksinė ir traški. Išimti ir dėti ant popierinio rankšluosčio, palikti atvėsti.
3. Toje pačioje keptuvėje ant silpnos kaitros dėti vištieną. Ant krūtinėlių uždėti lėkštę, kad jos būtų prispaustos, ir kepti 7 min. Apversti ir kepti dar 3-4 min, kol vištiena visiškai iškeps.
4. Tuo tarpu mažame puode užvirinti vandenį. Atsargiai įdėti kiaušinius ir virti 7 min, tada perkelti į šaltą vandenį.
5. Atvėsusią šoninę sutrupinti ir atidėti.
6. Išimti vištieną iš keptuvės ir dėti ant popierinio rankšluosčio. Leisti šiek tiek atvėsti, tuomet supjaustyti mažais kubeliais.
7. Į keptuvę suberti smulkintus šalotinius svogūnus su žiupsneliu druskos ir kepti, dažnai maišant, kol taps tamsiai auksiniai ir karamelizuoti.
8. Nulupti kiaušinius ir juos supjaustyti. Supjaustyti avokadą.
9. Smulkintą romaninę salotą sudėti į didelę lėkštę. Užberti apie du trečdalius keptų svogūnų. Viduryje išdėlioti vištieną, o iš abiejų pusių eilėmis – pomidorus, avokadą, kiaušinius, šoninę ir pelėsinį sūrį. Pabarstyti smulkintais laiškiniais česnakais.
10. Likusius keptus svogūnus sudėti į ąsotį. Supilti aliejų, actą ir garstyčias, įberti gerą žiupsnį druskos ir nemažai maltų pipirų. Išplakti ir paragauti – pakoreguoti aliejų, actą ar prieskonius, jei reikia.
11. Salotas apipilti prie stalo arba padažą patiekti atskirai.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.