Šokoladinis pyragas be miltų – tai sodrus, drėgnas ir intensyvaus šokolado skonio pyragas, pasižymintis tirpstančia tekstūra ir maloniu riešutiniu skoniu.
Šokoladinis pyragas be miltų: receptas
Toks desertas puikiai tinka šventei ar jaukiam pasimėgavimui, ypač mėgstantiems šokoladinius skanėstus be miltų.
Ingredientai:
- lašelis aliejaus formos patepimui
- 60 g kokosų aliejaus
- 100 g juodojo šokolado
- 70 g migdolų sviesto
- 3 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 2 valg. š. kakavos miltelių
- 1 valg. š. džiovinto kokoso
- 2 valg. š. maltų migdolų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros ir lengvai patepti 18 cm kepimo formą aliejumi (geriausia su nuimamu dugnu, kad vėliau būtų lengviau išimti pyragą).
2. Nedideliame puode ištirpinti kokosų aliejų, sudėti šokoladą ir riešutų sviestą. Kaitinti kol viskas ištirps ir susijungs, tada atidėti.
3. Dubenyje sumaišyti kiaušinius ir cukrų. Elektriniu plakikliu plakti kol masė pakils, pašviesės ir taps labai puri.
4. Atsargiai mentele įmaišyti šokolado masę į kiaušinių mišinį. Suberti kakavos miltelius, džiovintą kokosą ir maltus migdolus. Maišyti tol, kol gausis vientisa masė. Supilti ją į paruoštą kepimo formą. Kepti orkaitės centre 10 min, tuomet apsukti formą ir kepti dar 8 min. Išimti ir palikti pyragą atvėsti formoje bent 2 valandas vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve.
5. Atsargiai išimti pyragą iš formos. Patiekti kambario temperatūros – taip skonis geriausias. (Jei buvo laikytas šaldytuve, prieš patiekiant leisti sušilti iki kambario temperatūros.)
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.