ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lengvas cukinijų keksas
Desertai

Lengvas cukinijų keksas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-02
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Lengvas cukinijų keksas
Lengvas cukinijų keksas

Lengvas cukinijų keksas – tai drėgnas, aromatingas ir švelniai saldus keksas, kuriame cukinija suteikia purumo, o cinamonas prideda jaukaus, šildančio prieskonio.

Lengvas cukinijų keksas: receptas

Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek prie kavos ar arbatos.

Ingredientai:

  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 160 g cukinijos
  • 180 g miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š.i malto cinamono
  • ¼ arb. š. smulkios druskos
  • 2 valg. rudojo cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepti kekso formą aliejumi ir iškloti ją kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti aliejų, rudąjį cukrų ir kiaušinius, kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotą cukiniją.
3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberti sausus ingredientus į cukinijų masę ir maišyti tik tiek, kad viskas susijungtų.
4. Supilti tešlą į paruoštą formą ir viršų pabarstyti truputėliu rudojo cukraus.
5. Kepti 45-55 min, arba kol medinis iešmelis, įsmeigtas į kekso centrą, ištraukus bus sausas. Palikti formoje atvėsti 20 min, tuomet perkelti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti prieš pjaustant.

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti grikius, kad jie būtų skanūs ir maistingi?
Kaip paruošti grikius, kad jie būtų skanūs ir maistingi?
2025-10-03
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
2025-09-17
Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-15
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijoscukinijų keksaskeksasKeksas su daržovėmisLengvas cukinijų keksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Išsirinkite vyrą. Ką toks pasirinkimas sako apie jus? Zinoti.lt
Gyvenimas

Išsirinkite vyrą ir pasitikrinkite, ką šis pasirinkimas sako apie jus

Ekspertai atskleidė, kokių daiktų negalima laikyti namuose
Gyvenimas

Ekspertai atskleidė, kokių daiktų negalima laikyti namuose

Neandertaliečiai ir šiuolaikiniai žmonės buvo atskira rūšis
Įdomu

Neandertaliečiai ir šiuolaikiniai žmonės buvo atskira rūšis: naujas tyrimas

Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars
Naudinga

Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars

Kaip skalbti užuolaidas, kad jos išliktų baltos?
Gyvenimas

Kaip skalbti užuolaidas, kad jos išliktų baltos?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?