ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marinuoti agurkai
Naudinga

Marinuoti agurkai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai

Marinuoti agurkai – tai traškūs, gaivaus skonio agurkėliai. Čia susipina lengvas rūgštumas, švelnus saldumas ir aromatingi prieskonių akcentai.

Marinuoti agurkai: receptas

Rezultatas – puikiai subalansuotas, gardus pagardas, tinkantis tiek prie kasdienių patiekalų, tiek prie šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 1 kg mažų agurkėlių (apie 15 cm ilgio)
  • 50 g jūros druskos
  • 2 krapų žiedynai arba kelios krapų šakelės
  • 2 a.š. krapų sėklų
  • 2 a.š. garstyčių sėklų
  • 2 skiltelės česnako
  • 600 ml obuolių acto
  • 100 g cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuplauti agurkėlius ir sudėti į negilią lėkštę, lengvai pabarstyti druska ir išmaišyti, kad druska pasiskirstytų. Uždengti paviršių kepimo popieriumi ir prispausti lėkšte. Laikyti vėsioje vietoje 12-24 val.
2. Suberti į sietelį ir nuplauti agurkėlius šaltu vandeniu. Gerai nusausinti, vis pavartant, kad pasišalintų vandens perteklius. Palikti 5-10 min nudžiūti.
3. Į kiekvieną sterilizuotą stiklainį įdėti po vieną krapų žiedyną (arba šakelę). Į kiekvieną stiklainį suberti po arbatinį šaukštelį krapų ir garstyčių sėklų bei įdėti česnako skiltelę.
4. Į didelį puodą supilti actą, 200 ml vandens ir suberti cukrų. Švelniai kaitinti nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Sudėti agurkėlius ir pavirti 5-6 min, kol ode­lės taps alyvuogių žalsvumo. Nukelti nuo kaitros.
5. Sukrauti agurkėlius į paruoštus stiklainius kuo glaudžiau. Likusį skystį vėl užvirti ir supilti į stiklainius, kad visiškai apsemtų turinį. Tvirtai užsukti dangtelius ir apversti stiklainius maždaug minutei, kad dangteliai sterilizuotųsi, tuomet apversti atgal ir palikti atvėsti.

Taip pat skaitykite

Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
2025-09-01
Kaip pagaminti minštą jautieną
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
2025-06-17
7 paprikos panaudojimo būdai.
7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins
2025-08-12
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
2025-08-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:agurkaiAgurkai žiemaiMarinuoti agurkaiMarinuotos daržovės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitybos specialistas paaiškino, kas turėtų valgyti avižinius dribsnius
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistas paaiškino, kas turėtų valgyti avižinius dribsnius

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato?
Gyvenimas

Kuri kava geriausia? Tirpi, užplikyta ar iš aparato? Atsako ekspertai

5 priežastys, kodėl verta valgyti bananus
Sveikata ir grožis

5 priežastys, kodėl verta valgyti bananus

Valytojos nenori apie tai kalbėti. Kodėl jums reikia citrinos?
Uncategorized

Valytojos nenori apie tai kalbėti. Kodėl jums reikia citrinos?

Taupyti pinigus
Gyvenimas

Taupyti gali kiekvienas – 5 lengvi patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?