Kornvalio jautienos pyragėliai – tai sotus, tradicinis Kornvalio regiono kepinys, kurio esmė yra trapios tešlos kevalas ir gardus, gausus įdaras.
Kornvalio jautienos pyragėliai: receptas
Kornvalio pyragėlis yra puikus pasirinkimas tiek sotiems pietums, tiek šiltam, jaukaus skonio užkandžiui.
Ingredientai:
Tešlai:
- 500 g miltų
- 1 arb. š. druskos
- 250 g šalto sviesto
Įdarui:
- 150 g ropės
- 250 g bulvių
- 100 g svogūno
- 400 g jautienos gabaliukų
- 1 kiaušinis
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Persijoti miltus ir druską į dubenį, sudėti pusę sviesto ir pirštais įtrinti, kol masė taps panaši į smulkius trupinius. Įmaišyti likusį sviestą ir 150 ml labai šalto vandens, tada užminkyti minkštą tešlą.
2. Trumpai paminkyti, kol taps lygi, ir iškočioti grubų stačiakampį. Apatinį trečdalį užlenkti į viršų, o viršutinį – žemyn. Apvynioti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
3. Išimti tešlą, lengvai pabarstyti paviršių miltais ir vėl iškočioti į stačiakampį kaip pirmajame žingsnyje. Užlenkti apatinį trečdalį, tada viršutinį ir dar kartą iškočioti – sviesto gabalėliai jau neturėtų būti matomi. Dar kartą užlenkti tešlą, apvynioti plėvele ir atšaldyti dar 30 min.
4. Įdarui paruošti ropes ir bulves supjaustyti nestoromis juostelėmis, svogūną smulkiai sukapoti. Jautieną supjaustyti gabaliukais. Viską sudėti į dubenį ir sumaišyti, pagardinti prieskoniais.
5. Iškočioti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio ir išpjauti keturis 20 cm skersmens diskus. Į kiekvieno disko centrą dėti po lygų kiekį įdaro ir švelniai patepti vienos disko pusės kraštą vandeniu.
6. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
7. Sujungti kraštus virš įdaro ir gerai suspausti. Dailiai užlankstyti kraštą.
8. Sudėti pyragėlius ant kepimo skardos ir aptepti plaktu kiaušiniu. Atšaldyti 1 valandą.
9. Kepti pyragėlius 1 val, po 30 min apsukant skardą, kad tolygiai apskrustų. Patiekti pyragėlius šiltus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.