ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kornvalio jautienos pyragėliai
Mėsos patiekalai

Kornvalio jautienos pyragėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kornvalio jautienos pyragėliai
Kornvalio jautienos pyragėliai

Kornvalio jautienos pyragėliai – tai sotus, tradicinis Kornvalio regiono kepinys, kurio esmė yra trapios tešlos kevalas ir gardus, gausus įdaras.

Kornvalio jautienos pyragėliai: receptas

Kornvalio pyragėlis yra puikus pasirinkimas tiek sotiems pietums, tiek šiltam, jaukaus skonio užkandžiui.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 250 g šalto sviesto

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Makaronai su brokoliais ir ančiuviais
Makaronai su brokoliais ir ančiuviais
2025-08-22
Du kartus keptos įdarytos bulvės
Du kartus keptos įdarytos bulvės
2025-06-26
Lipnūs azijietiški šonkauliukai
Lipnūs azijietiški šonkauliukai
2025-10-14
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis: desertas, kuris sužavės visus
2025-07-20
  • 150 g ropės
  • 250 g bulvių
  • 100 g svogūno
  • 400 g jautienos gabaliukų
  • 1 kiaušinis
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Persijoti miltus ir druską į dubenį, sudėti pusę sviesto ir pirštais įtrinti, kol masė taps panaši į smulkius trupinius. Įmaišyti likusį sviestą ir 150 ml labai šalto vandens, tada užminkyti minkštą tešlą.
2. Trumpai paminkyti, kol taps lygi, ir iškočioti grubų stačiakampį. Apatinį trečdalį užlenkti į viršų, o viršutinį – žemyn. Apvynioti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
3. Išimti tešlą, lengvai pabarstyti paviršių miltais ir vėl iškočioti į stačiakampį kaip pirmajame žingsnyje. Užlenkti apatinį trečdalį, tada viršutinį ir dar kartą iškočioti – sviesto gabalėliai jau neturėtų būti matomi. Dar kartą užlenkti tešlą, apvynioti plėvele ir atšaldyti dar 30 min.
4. Įdarui paruošti ropes ir bulves supjaustyti nestoromis juostelėmis, svogūną smulkiai sukapoti. Jautieną supjaustyti gabaliukais. Viską sudėti į dubenį ir sumaišyti, pagardinti prieskoniais.
5. Iškočioti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio ir išpjauti keturis 20 cm skersmens diskus. Į kiekvieno disko centrą dėti po lygų kiekį įdaro ir švelniai patepti vienos disko pusės kraštą vandeniu.
6. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
7. Sujungti kraštus virš įdaro ir gerai suspausti. Dailiai užlankstyti kraštą.
8. Sudėti pyragėlius ant kepimo skardos ir aptepti plaktu kiaušiniu. Atšaldyti 1 valandą.
9. Kepti pyragėlius 1 val, po 30 min apsukant skardą, kad tolygiai apskrustų. Patiekti pyragėlius šiltus.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Jautienos pyragėliaiKornvalio jautienos pyragėliaipyragėliaiPyragėliai su jautiena

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Ką iš tikrųjų reiškia nenugalimas sūrio noras: jūsų organizmas jums siunčia svarbius signalus
    Sveikata ir grožis

    Ką iš tikrųjų reiškia nenugalimas sūrio noras: jūsų organizmas jums siunčia svarbius signalus

    Ką gėlės sako apie jus?
    Gyvenimas

    Ką apie tave sako mėgstamos gėlės?

    Europos gyventojų sveikatos būklė: gyvenimo trukmė ir ligos
    Sveikata ir grožis

    Europos gyventojų sveikatos būklė: gyvenimo trukmė, ligos ir jaunimo psichikos problemos

    Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži?
    Naudinga

    Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži ilgiau?

    Odos senėjimas: prieskonis gali užkirsti tam kelią
    Sveikata ir grožis

    Odos senėjimas: vienas pigus prieskonis gali užkirsti tam kelią

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?