ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvies karis – aromatingas pasirinkimas vakarienei
Receptai

Žuvies karis – aromatingas pasirinkimas vakarienei

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žuvies karis
Žuvies karis

Žuvies karis – tai ryškaus skonio žuvies patiekalas, kuriame atsiskleidžia indiškos virtuvės aromatai – žemės prieskonių šiluma, subtilus aitrumas ir šviežios žolelės.

Žuvies karis: receptas

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio, bet neapsunkinančio.

Ingredientai:

  • 800 g žuvies kepsnių
  • ½ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. ciberžolės
  • 2 valg. š. juodųjų garstyčių sėklų
  • 2-3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 8-10 česnakų skiltelių
  • ¼ a. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 1 arb. š. garam masalos
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 450 ml verdančio vandens
  • sauja smulkintų kalendrų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti žuvies kepsnius į didelį dubenį. Apibarstyti druska ir puse ciberžolės, sumaišyti, kad žuvis būtų tolygiai padengta. Atidėti kelioms minutėms marinuotis.
2. Įkaitinti mažą keptuvę ant stiprios kaitros ir skrudinti garstyčių sėklas 1-2 min, kol lengvai apskrus, pakvips ir pradės spragsėti. Suberti į grūstuvę, sutrinti iki smulkios konsistencijos ir atidėti.
3. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros, supilti aliejų. Sudėti smulkintus svogūnus ir kepti 8-10 min ant vidutinės kaitros, kol pradės gelsti. Pagardinti druska ir dar kelias minutes kepti, kol lengvai parus.
4. Sudėti sutrintą česnaką ir kepti 2 min, nuolat maišant, tuomet suberti likusią ciberžolę, aitriųjų paprikų miltelius, maltą kalendrą, garam masalą ir papriką. Sumaišyti ir maišant kaitinti ant silpnos kaitros dar 2-3 min. Kai masė pradeda sausėti, supilti 250 ml verdančio vandens, trumpai pavirti, tada sudėti 2 kupinus arbatinius šaukštelius sutrintų garstyčių sėklų (likutį pasilikti kitam kartui). Lengvai virti 3-4 minutes, maišant.
5. Nuplauti žuvį šaltu vandeniu. Sudėti į keptuvę ir įpilti tiek karšto vandens, kad apsemtų žuvį (apie 150-200 ml). Švelniai pakratyti keptuvę, kad žuvis pasidengtų padažu. Lengvai virti apie 6-8 min, atsargiai apverčiant kepimo viduryje. Karis paruoštas, kai žuvis tampa nepermatoma ir iškepa, o padažas šiek tiek sutirštėja. Sudėti šviežias kalendras ir pagardinti druska pagal skonį.
6. Pašildyti dar minutę, nemaišyti, o tik švelniai supurtyti keptuvę, kad žuvis nesubyrėtų. Patiekti žuvies karį su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
2025-11-06
Sumuštinukai su šprotais
Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis
2025-06-06
Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku
Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku
2025-11-05
Gruzdinta žuvis alaus tešloje
Gruzdinta žuvis alaus tešloje
2025-08-08

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Žuvies karisŽuvies patiekalaiŽuvisŽuvis su padažu

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Tesla model Y - popiliariausias elektromobilis. Nuotraukos šaltinis: tesla.com
    Automobiliai

    Tesla Model Y – ar Musko politinės ambicijos temdo elektromobilio sėkmę?

    Testas: pasirinkite paveikslėlį ir sužinokite, kokia dabartinė jūsų gyvenimo situacija! Šaltinis unique.ge
    Gyvenimas

    Testas: pasirinkite paveikslėlį ir sužinokite, kokia dabartinė jūsų gyvenimo situacija!

    Kokią žalą organizmui kelia tatuiruotės?
    Sveikata ir grožis

    Kokią žalą organizmui kelia tatuiruotės? Atsako dermatologai

    Kodėl pradedame žilti vis jaunesni? Mokslininkai turi paaiškinimą
    Sveikata ir grožis

    Kodėl pradedame žilti vis jaunesni? Mokslininkai turi paaiškinimą

    Patraukliausi kvapai vyrams ir moterims: ką rinktis pagal tyrimus?
    Gyvenimas

    Patraukliausi kvapai vyrams ir moterims: ką rinktis pagal tyrimus?

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?