ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu
Receptai

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu
Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu – tai klasikinis britiškas patiekalas, kuriame traški tešloje kepta žuvis dera su burnoje tirpstančiomis bulvytėmis ir gaiviu, rūgštelės kupinu tartaro padažu.

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu: receptas

Tai sotus, paprastas, bet visuomet džiuginantis derinys, primenantis pajūrio kavines, šilto oro dienas ir nuo vaikystės pažįstamą komfortiško maisto skonį.

Ingredientai:

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 valg. š. Dižono garstyčių
  • 3 valg. š. baltojo vyno acto
  • 200 ml augalinio aliejaus
  • šlakelis citrinos sulčių
  • ½ raudonojo svogūno
  • 1 valg. š. marinuotų agurkėlių
  • 1 valg. š. kaparėlių
  • maža sauja petražolių
  • 4-5 žaliosios alyvuogės
  • 12 valg. š. kvietinių miltų
  • 6 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 200 ml alaus
  • žiupsnelis druskos
  • 8 didelės bulvės
  • 4 x 150 g menkės filė

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia paruošti tartaro padažą. Plakti trynius, garstyčias ir actą, palaipsniui pilti aliejų plona srovele, kol susidarys tiršta, kreminė majonezo konsistencija. Pagardinti pagal skonį ir įspausti citrinos sulčių.
2. Įmaišyti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytus marinuotus agurkėlius, smulkintus kaparėlius, kapotas petražoles ir pjaustytas alyvuoges. Padažas turi būti ryškaus skonio, tirštas ir su gabalėliais, primenantis labai tirštą grietinėlę.
3. Paruošti tešlą: sumaišyti miltus ir įplakti alų, kol teksūra primins tirštą grietinėlę. Įberti žiupsnelį druskos.
4. Įkaitinti aliejų giliame puode (ar gruzdintuvėje) iki 140 °C (atsargiai – karštas aliejus gali būti pavojingas). Kepti šiaudeliais pjaustytas bulvytes 8-9 min ir iškepusias sudėti ant popierinių rankšluosčių.
5. Pakelti aliejaus temperatūrą iki 190 °C. Porcijomis merkti žuvies gabalėlius į tešlą ir atsargiai dėti į karštą aliejų. Kepti apie 3-5 min. Neprikrauti per daug, kad aliejus neatvėstų ir tešla nesumirktų. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
6. Sugrąžinti bulvytes į aliejų dar 2-3 min, nusausinti ant popierinių rankšluosčių. Patiekti su traškia žuvimi ir tartaro padažu.

Taip pat skaitykite

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
2025-06-04
Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
Bananinis pieno ir ledų kokteilis
Bananinis pieno ir ledų kokteilis
2025-07-25
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Gardesnės nebūsite ragavę
2025-08-25

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Aliejuje kepta žuvisGruzdinta žuvisTraški žuvisTraški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažuŽuvis tešloje

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Šeši tikros meilės požymiai: kaip per pirmąjį pasimatymą atpažinti savo sielos draugą?
    Gyvenimas

    Šeši tikros meilės požymiai: kaip per pirmąjį pasimatymą atpažinti savo sielos draugą?

    Šaldiklio atitirpinimo metodai.
    Gyvenimas

    Šie šaldiklio atitirpinimo metodai padės atitirpinti šaldiklį vos per 5 minutes!

    Kaip atsikratyti vorų namuose su cinamonu
    Gyvenimas

    Kaip atsikratyti vorų namuose su cinamonu

    Norite sužinoti, ar santykiai tęsis? Atlikite „paukščių testą“
    Gyvenimas

    Norite sužinoti, ar santykiai tęsis? Atlikite „paukščių testą“

    3 būdai, kaip pamilti savo atvaizdą veidrodyje
    Gyvenimas

    3 būdai, kaip pamilti savo atvaizdą veidrodyje

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?