ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje
Receptai

Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje
Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje

Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje – tai traškus užkandis, kuriame dera lengva, auksinė pluta ir švelnus, saldus svogūno skonis.

Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje: receptas

Kiekvienas kąsnis suteikia malonų traškesį ir šilto, švelniai salstelėjusio skonio pojūtį, kuris visada vilioja paragauti dar vieno.

Ingredientai:

  • 1 svogūnas (didelis)
  • 4 valg. š. kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. pieno
  • 60 g panko džiūvėsėlių
  • aliejaus kepimui
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C
2. Svogūną supjaustyti žiedais ir atsargiai atskirti svogūno griežinėlius; kai kurie turėtų būti iš vieno sluoksnio, kiti – iš dviejų.
3. Pusę miltų suberti į dubenį ir pagardinti druska bei pipirais. Likusius miltus suberti į kitą dubenį ir įplakti kiaušinį bei pieną, kad gautųsi vientisa tešla. Panko džiūvėsėlius supilti į trečią dubenį.
4. Pamerkti svogūnų žiedus į pagardintus miltus, gerai apvoliojant iš visų pusių. Lengvai nukratyti miltų perteklių. Dėti žiedus į tešlą ir kelis kartus apversti, kad gerai pasidengtų, nuvarvinti tešlos perteklių. Galiausiai apvolioti džiūvėsėliuose, prispaudžiant, kad jie priliptų.
5. Padengti aliejumi kepimo skardą. Sudėti svogūnų žiedus vienu sluoksniu. Apipurkšti žiedų viršų aliejumi.
6. Kepti orkaitėje 18-20 min, apverčiant po 8-10 min. Pirmąsias keptas partijas laikyti šiltoje orkaitėje, kol iškeps visi žiedai, ir patiekti iš karto.

Taip pat skaitykite

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
2025-07-09
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
2025-06-25
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę
2025-07-22

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Kepti svogūnų žiedaiTraškūs svogūnų žiedaiTraškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėjeužkandžiai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    5 būdai, kaip apsaugoti savo odą per žiemos šalčius: kosmetologės patarimai
    Sveikata ir grožis

    5 būdai, kaip apsaugoti savo odą per žiemos šalčius: kosmetologės patarimai

    Alijošiaus sultys - kuo jos naudingos mūsų organizmui?
    Sveikata ir grožis

    Alijošiaus sultys – nauda apie kurią nežinojote

    Iškeisti meilę į pinigus: kurių Zodiako ženklų moterys tai daro?
    Horoskopai

    Kurių Zodiako ženklų merginos gali iškeisti meilę į pinigus?

    Raudonasis pesto padažas
    Receptai

    Raudonasis pesto padažas – puikus pagardas makaronams

    Kaip užauginti skanius agurkus be kartumo požymių
    Sodas ir daržas

    Traškūs be kartumo: kaip užauginti skanius agurkus be kartumo požymių

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?