Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje – tai traškus užkandis, kuriame dera lengva, auksinė pluta ir švelnus, saldus svogūno skonis.
Traškūs svogūnų žiedai kepti orkaitėje: receptas
Kiekvienas kąsnis suteikia malonų traškesį ir šilto, švelniai salstelėjusio skonio pojūtį, kuris visada vilioja paragauti dar vieno.
Ingredientai:
- 1 svogūnas (didelis)
- 4 valg. š. kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 1 valg. š. pieno
- 60 g panko džiūvėsėlių
- aliejaus kepimui
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C
2. Svogūną supjaustyti žiedais ir atsargiai atskirti svogūno griežinėlius; kai kurie turėtų būti iš vieno sluoksnio, kiti – iš dviejų.
3. Pusę miltų suberti į dubenį ir pagardinti druska bei pipirais. Likusius miltus suberti į kitą dubenį ir įplakti kiaušinį bei pieną, kad gautųsi vientisa tešla. Panko džiūvėsėlius supilti į trečią dubenį.
4. Pamerkti svogūnų žiedus į pagardintus miltus, gerai apvoliojant iš visų pusių. Lengvai nukratyti miltų perteklių. Dėti žiedus į tešlą ir kelis kartus apversti, kad gerai pasidengtų, nuvarvinti tešlos perteklių. Galiausiai apvolioti džiūvėsėliuose, prispaudžiant, kad jie priliptų.
5. Padengti aliejumi kepimo skardą. Sudėti svogūnų žiedus vienu sluoksniu. Apipurkšti žiedų viršų aliejumi.
6. Kepti orkaitėje 18-20 min, apverčiant po 8-10 min. Pirmąsias keptas partijas laikyti šiltoje orkaitėje, kol iškeps visi žiedai, ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.