ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Paprastas piemenėlių pyragas
Mėsos patiekalai

Paprastas piemenėlių pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Paprastas piemenėlių pyragas
Paprastas piemenėlių pyragas

Paprastas piemenėlių pyragas – tai klasikinis, jaukus patiekalas, kuriame švelnus maltos mėsos troškinys susilieja su puria bulvių koše, sukurdamas sotų ir komfortišką skonį.

Paprastas piemenėlių pyragas: receptas

Tai maistas, kuris sotina ne tik kūną, bet ir emocijas – paprastas, atpažįstamas, šildantis ir visada maloniai pasitinkantis ant stalo.

Ingredientai:

  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 650 g maltos jautienos
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 valg. š. miltų
  • 150 ml raudonojo vyno
  • 4 šakelės šviežio čiobrelio (lapeliai)
  • 400 ml jautienos sultinio
  • Vorčesterio padažo pagal skonį
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Košei:

  • 900 g bulvių
  • 115 g sviesto
  • 125 ml pieno

Patiekti:

Taip pat skaitykite

Prieskonių deriniai įvairiems patiekalams.
Prieskonių deriniai, kurie jūsų patiekalus pakels į kitą lygį
2025-08-22
Šakšuka
Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
2025-07-18
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų
2025-06-13
Makaronai su aštriu pesto padažu
Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu
2025-07-15
  • 150 g šaldytų žirnelių
  • 50 g sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti pusę aliejaus dideliame storadugniame puode. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti, kol suminkštės. Perkelti ant lėkštės.
2. Puodą vėl statyti ant kaitros ir supilti likusį aliejų. Įkaitus, kepti mėsą (jei reikia – porcijomis) 4-5 minutes, kol visiškai apskrus.
3. Įmaišyti keptą svogūną ir pomidorų pastą, kaitinti 1 min. Įmaišyti miltus ir kaitinti dar 1 min. Supilti raudoną vyną, mediniu šaukštu nubraukiant pridegusias daleles nuo puodo dugno ir sudėti čiobrelius.
4. Supilti sultinį ir troškinti 45 min, kol mėsa suminkštės ir masė sutirštės. Pagardinti pagal skonį ir įlašinti šiek tiek Vorčesterio padažo. Laikyti ant labai silpnos kaitros.
5. Tuo tarpu gabaliukais pjaustytas bulves dėti į puodą su pasūdytu vandeniu ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir virti 12-15 minučių, kol suminkštės.
6. Nukošti ir grąžinti bulves į puodą, pakaitinti apie 1 min, kad išgaruotų likutinė drėgmė. Gerai sutrinti, sudėti sviestą ir pieną, išplakti iki vientisos košės. Pagardinti pagal skonį.
7. Įkaitinti grilį iki aukštos temperatūros. Sudėti faršo įdarą į kepimo formą ir ant viršaus uždėti bulvių košę. Grilinti 8-10 min, kol viršus taps auksinis.
8. Tuo tarpu žirnelius virti verdančiame vandenyje 3-4 min, nukošti ir įmaišyti sviestą. Patiekti pyragą su žirneliais.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Maltos mėsos patiekalaiMėsa su bulvėmisPaprastas piemenėlių pyragasPiemenėlių pyragas

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Raugintų kopūstų dieta
    Sveikata ir grožis

    Raugintų kopūstų dieta: kaip numesti svorio ir pagerinti savo savijautą?

    Pilkos tamprės – šio rudens mados hitas: kaip jas derinti ir atrodyti stilingai
    Gyvenimas

    Įvardinta vienintelė tamprių spalva, kuri bus madinga 2025 m. rudenį

    Veiksmingi būdai išvalyti pridegusį lygintuvą
    Gyvenimas

    Šie veiksmingi būdai padės išvalyti pridegusį lygintuvą

    Įsisiurbus erkei neskubėkite atlikti šių nerinkamų veiksmų.
    Sveikata ir grožis

    Įsisiurbus erkei neskubėkite atlikti šių netinkamų veiksmų

    Cukinijų apkepas
    Receptai

    Cukinijų apkepas

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?