Galbūt tikitės staigių svečių? Arba tiesiog norėtumėte pasimėgauti skaniu desertu? Jei neturite laiko ir norėtumėte kokių nors gėrybių, pabandykite išsikepti šį pyragą pagal mūsų receptą. Liksite patenkinti! Tai vienas paprasčiausių kepinių, kuriam nereikės nei ypatingų įgūdžių, nei ilgų pasiruošimo etapų. Be to, kefyras suteikia pyragui ypatingo purumo ir malonaus lengvumo, todėl šį receptą pamėgs tiek pradedantieji, tiek patyrę virtuvės entuziastai.
Šis pyragas puikiai tinka tada, kai norisi jaukumo ir naminio skonio, tačiau virtuvėje nenorite praleisti pusės dienos. Vos kelios pagrindinės sudedamosios dalys, minimaliai pastangų – ir jau netrukus namus užlies šviežiai kepamo pyrago aromatas. Tai kepinys, kuris tinka tiek prie kavos, tiek prie arbatos, o jo švelni tekstūra maloniai dera su razinomis ir vanilės aromatu.
Kefyro pyragas per 5 minutes
Greitai paruošiamas, purus ir kvapnus kefyro pyragas – puikus pasirinkimas tada, kai užklumpa netikėti svečiai arba tiesiog norisi ko nors skanaus be didelių pastangų. Receptas itin paprastas, todėl jį lengvai pagamins net pradedantieji.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 2 stiklinės miltų
- 1 puodelis kefyro
- 1 puodelis cukraus
- 100 g razinų
- 1 valg. šaukštas sviesto (forma patepti)
- 10 g kepimo miltelių
- Vanilė pagal skonį
Kaip gaminti?
- Sumaišykite kefyrą, cukrų, kiaušinius su maišytuvu.
- Įpilkite šiek tiek miltų, švelniai sumaišykite masę. Supilkite kepimo miltelius, razinas, vanilę, sumaišykite. Tešla yra paruošta.
- Supilkite tešlą į iš anksto suteptą kepimo indą, kepkite 30-35 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Papildomi patarimai ir idėjos
Jei norite paįvairinti receptą, galite pridėti smulkintų riešutų, džiovintų spanguolių ar šokolado gabalėlių. Tai kepinys, kuris puikiai prisitaiko prie įvairių skonių. Norint sveikesnės versijos, dalį kvietinių miltų galima pakeisti avižiniais miltais arba naudoti ruduosius miltus.
Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais – cinamonas ar muskatas suteiks kepiniui šiltesnį ir jaukesnį skonį, ypač šaltuoju metų laiku. Jei pyragą ruošiate vaikams, galite įmaišyti ir trupučio kakavos – tai pridės spalvos bei papildomo skonio sluoksnio. Kefyras tokiose variacijose visada išlieka puiki bazė, suteikianti tešlai purumo ir drėgmės.
Šis pyragas – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta greitą rezultatą ir nori išnaudoti turimas atsargas šaldytuve. Jis tiks tiek skubiems vakarams, tiek savaitgalio pusryčiams, kai norisi kažko ypatingo, bet nenorima investuoti daug laiko. Tai receptas, kurį tikrai verta įtraukti į savo mėgstamiausių kepinių sąrašą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.