ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šviežių makaronų tešla
Makaronų patiekalai

Šviežių makaronų tešla

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šviežių makaronų tešla
Šviežių makaronų tešla

Šviežių makaronų tešla – tai paprastumo ir meistriškumo derinys, kuriame atsiskleidžia tradicinis itališkos virtuvės žavesys: nuoširdus, jaukus ir nepaprastai gardus.

Šviežių makaronų tešla: receptas

Tai makaronų patiekalas, džiuginantis autentiška tekstūra ir subtiliu, šviežiai pagamintos tešlos skoniu.

Ingredientai:

  • 400 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • šiek tiek manų kruopų barstymui
  • 1 valg. š. druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti miltus į krūvelę ant švaraus darbo paviršiaus. Viduryje padaryti duobelę ir įmušti kiaušinius. Palaipsniui rankomis įmaišyti miltus į kiaušinius, kol susiformuos tešla. Ji taps mažiau lipni, kai ims jungtis į vientisumą.
2. Suformuoti rutulį ir minkyti apie 8 min, kol tešla taps lygi, elastinga ir tempiant nykščiu neplyš. Dėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 30 min.
3. Padalyti tešlą į keturias lygias dalis ir vieną dalį dėti ant manų kruopomis pabarstyto paviršiaus. Likusias tešlos dalis laikyti po drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Iškočioti stačiakampį iki maždaug 5 mm storio.
4. Leisti tešlą per makaronų gaminimo aparatą plačiausiu nustatymu. Sulankstyti ir vėl perleisti. Kartoti šį veiksmą keturis ar penkis kartus.
5. Toliau leisti tešlą per aparatą, mažinant nustatymą po vieną žingsnį iki norimo storio (priklausomai nuo pageidavimo – iki priešpaskutinio arba paskutinio nustatymo). Jei lakštas tampa per ilgas, perpjauti pusiau. Idealiu atveju pro tešlą turi matytis pirštai. (Galima kočioti rankomis, bet tai tikrai pareikalaus pastangų!)
6. Supjaustyti tešlos lakštus norima forma picos ratuku. Arba pabarstyti lakštus manų kruopomis, lankstyti galus į vidurį, kol susidarys nedidelis ryšulėlis, ir aštriu peiliu pjaustyti juostomis. Iš karto atskleisti juosteles ir apiberti daugiau manų kruopų.
7. Pripildyti didelį puodą vandens, įdėti druskos ir užvirti.
8. Sudėti makaronus ir virti apie 2 min, arba kol jie iškils į paviršių. Gerai nukošti (pasilkti stiklinę vandens padažui praskiesti, jei reikės) ir patiekti su mėgstamu padažu.

Taip pat skaitykite

Penkių prieskonių vištiena
Penkių prieskonių vištiena
2025-12-10
Dilgėlės - aukso šaltinis mūsų organizmui.
Dilgėlės – aukso šaltinis mūsų organizmui. Išbandykite gardų patiekalą
2025-07-07
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
2025-07-30
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
2025-10-01

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:makaronaiNaminiai makaronaiNamuose gaminti makaronaiŠvieži makaronaiŠviežių makaronų tešla

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Kaip pamilti save ir gyventi visavertį gyvenimą? Pasinaudokite patarimais! Valdykite savo mintis ir emocijas
    Gyvenimas

    Kaip pamilti save ir gyventi visavertį gyvenimą? Pasinaudokite patarimais!

    Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
    Košės

    Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys

    Slogos gydymo klaidos: prisiminkite jas
    Sveikata ir grožis

    Slogos gydymo klaidos: prisiminkite jas

    Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
    Receptai

    Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti

    Vadovaukitės šiais trimis patarimais ir jūsų amarilė pradžiugins įspūdingais žiedais
    Sodas ir daržas

    Vadovaukitės šiais trimis patarimais ir jūsų amarilė pradžiugins įspūdingais žiedais

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?