Avinžirnių mėsainis – tai augalinis mėsainis, pasižymintis švelnia, tačiau sodria tekstūra ir maloniai rūkytu skoniu.
Avinžirnių mėsainis: receptas
Toks mėsainis yra puiki alternatyva tradiciniams pasirinkimams – gaivus, maistingas ir tinkantis tiek kasdieniam pietums, tiek skanesniam savaitgalio pasilepinimui.
Ingredientai:
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 160 g konservuotų kukurūzų
- 1 arb. š. svogūnų miltelių
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. avinžirnių miltų
- 2 valg. š. rapsų aliejaus
Patiekti:
- 4 pilno grūdo bandelės
- Keli salotų lapai
- 2 dideli pomidorai
- jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti grilį, kol liepsna nurims ir žarijos ims žėruoti. Jei nenaudojamas grilis, įkaitinti grilinę keptuvę.
2. Suberti avinžirnius (be skysčio) į dubenį ir susmulkinti bulvių grūstuve iki tirštos pastos. Įmaišyti kukurūzus (be skysčio), svogūnų miltelius, rūkytą papriką, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus.
3. Suberti avinžirnių miltus ir gerai išmaišyti, kol masė ims lipti. Padalyti į keturias dalis ir suformuoti keturis paplotėlius.
4. Aptepti paplotėlius aliejumi ir dėti ant grilio arba grilinės keptuvės. Kepti po 2 min kiekvieną pusę, kol taps traškūs ir švelniai apkeps.
5. Perpjauti bandeles ir trumpai pašildyti ant grilio arba keptuvės. Sudėti paplotėlius į bandeles, uždėti salotos lapų ir pomidoro griežinėlių. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.