ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kaip iškepti tobulą antį: paslaptys, kurias žino tik profesionalai
Mėsos patiekalai

Kaip iškepti tobulą antį: paslaptys, kurias žino tik profesionalai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip iškepti tobulą antį: paslaptys, kurias žino tik profesionalai
Kaip iškepti tobulą antį: paslaptys, kurias žino tik profesionalai

Kepta antis – tai ypatingas patiekalas, tačiau ne visada jos skonis atitinka lūkesčius. Dažniausiai tai lemia daromos klaidos. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip jų išvengti ir pasigaminti sultingą bei traškią antį.

Netinkamos anties pasirinkimas

Pirmasis žingsnis ruošiant bet kokį patiekalą – tinkamo produkto pasirinkimas. Anties oda turi būti lygi ir blizgi, o jei paviršius lipnus – tokios anties rinktis nevertėtų. Geriausia kepti jauną antį, maždaug dviejų mėnesių – ji bus minkšta, sultinga ir lengvai iškeps.

Anties oda įtrinama aliejumi

Anties oda storesnė nei vištos ar kalakuto, todėl iškepta ji ne visada būna traški. Prieš kepimą rekomenduojama antį 24 valandas palaikyti šaldytuve – per šį laiką oda sustangrės ir išsausės. Kepimo metu keliose vietose pradurkite odą – išbėgę riebalai padengs mėsą ir ji bus sultingesnė.

Netinkamas įdaras

Įdaras dažnai sukemšamas į anties pilvą. Jei naudojate jau paruoštą įdarą, tai tinka. Tačiau jei įdaras turi dar išvirti ar iškepti, antis gali išdžiūti, o įdaras neiškepti. Kepant ant grotelių, apačioje pastatykite skardą su garnyru – į jį nutekės anties riebalai ir patiekalas išliks drėgnas.

Taip pat skaitykite

Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
Pikantiškas varškės ir cukinijų apkepas
2025-06-25
Stiklainiuose marinuoti grybai
Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!
2025-09-01
Puikiai pakeis dešras ir dešreles: patiekalas, kuris kaskart leis sukurti vis kitą skonį
Puikiai pakeis dešras ir dešreles: patiekalas, kuris kaskart leis sukurti vis kitą skonį
2025-11-21
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06

Pernelyg sausa antiena

Kad antis neišdžiūtų, orkaitėje patartina padėti dubenį su vandeniu arba kepti ant grotelių virš kepimo skardos. Taip anties riebalai nutekės į atskirą indą. Kepimo temperatūrą galima šiek tiek sumažinti – antis kepa ilgiau, bet išlieka sultinga. Nepamirškite kartas nuo karto apšlakstyti antį riebalais.

Vadovaukitės receptu, bet koreguokite pagal skonį

Sekdami rekomendacijas galima pasiekti puikių rezultatų, tačiau nedvejodami pridėkite savo mėgstamų prieskonių ar pakoreguokite kepimo laiką, atsižvelgdami į anties dydį. Virtuvinis termometras padės patikrinti, ar antis paruošta – vidinė temperatūra turi siekti 82 °C. Išėmus iš orkaitės, leiskite antį pastovėti 15 minučių prieš pjaustymą – tik tada ji bus tikrai sultinga ir skani.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AntisKepta antis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Manikiūras: grožio ritualas ar pavojus sveikatai?
Sveikata ir grožis

Manikiūras: grožio ritualas ar pavojus sveikatai?

5 baisiausi ir šalčiausi Zodiako ženklai
Horoskopai

5 baisiausi ir šalčiausi Zodiako ženklai

Šių markių automobiliai dažniausiai patenka į avarijas
Automobiliai

Šių markių automobiliai dažniausiai patenka į avarijas. Kodėl taip yra?

Išradingi būdai, kaip palaistyti augalus, kai namuose nieko nėra
Sodas ir daržas

Išradingi būdai, kaip palaistyti augalus, kai namuose nieko nėra

Mano laimė džiugina kitus: suomiškas sėkmingo gyvenimo receptas
Įdomu

Mano laimė džiugina kitus: suomiškas sėkmingo gyvenimo receptas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?