ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – pasakiškai gardus ir šventiškas Kūčių patiekalas
Receptai

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – pasakiškai gardus ir šventiškas Kūčių patiekalas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis
Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis – tai aromatingas, šviežų žolelių ir citrusų prisotintas žuvies patiekalas, kuriame natūralus žuvies švelnumas dera su gaiviais priedais.

Su pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvis: receptas

Tai lengvas, elegantiškas ir kartu labai jaukus patiekalas, puikiai tinkantis dienoms, kai norisi gaivaus, natūralaus skonio ir lengvos gurmaniškos patirties.

Ingredientai:

  • 4 žuvys (jūrų lydeka, dorada, upėtakis)
  • 1 citrina
  • 1 apelsinas
  • 1 pankolis
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 3 valg. š. kaparėlių
  • 2 saujos įvairių šviežių žolelių – petražolių, krapų, peletrūno, baziliko
  • ypač tyras alyvuogių aliejus
  • dribsnių jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Reikės 12-16 maždaug 15 cm ilgio siūlų gabalėlių, išmirkytų vandenyje 1 valandą.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kourtney-kardashian-makaronai su sūriu ir šonine
Kourtney Kardashian makaronai su sūriu ir šonine
2025-07-15
Vokiškas obuolių pyragas
Vokiškas obuolių pyragas
2025-12-15
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Sūrio ir alaus padažas
Sūrio ir alaus padažas – tobulas draugų vakarėliui
2025-08-05
Gaminimo eiga:

1. Nuplauti žuvį iš vidaus ir išorės, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2. Smulkiai nutarkuoti pusę citrinos ir apelsino žievelės, tada abu vaisius supjaustyti plonomis riekelėmis. Sudėti tarkuotą žievelę į maisto smulkintuvą kartu su pankoliu, česnaku, svogūnu, kaparėliais, žolelėmis, geru šlakeliu alyvuogių aliejaus ir prieskoniais, sutrinti iki smulkiai supjaustytos masės. Šia mase pripildyti žuvį ir uždėti kelias citrinos bei apelsino riekeles, kad įdaras laikytųsi vietoje. Apjuosti žuvį 3-4 siūlų gabalėliais, kad vaisių riekelės išliktų tvirtai. Nukirpti perteklinį siūlą ir sudėti žuvis ant didelės lėkštės.
3. Apšlakstyti žuvies išorę alyvuogių aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais. Palikti kambario temperatūroje apie 45 min arba šaldytuve iki 4 val, kad įdaras prisotintų žuvį aromatais. Jei trūksta laiko, galima kepti iš karto.
4. Paprasčiausia kepti visą žuvį metaliniuose žuvies laikikliuose su rankenomis, kad būtų lengviau apversti. Dėti virš vidutiniškai karštų žarijų ir kepti 15-20 min, apverčiant kepimo viduryje.
5. Patiekti iš karto su žaliomis ar pomidorų salotomis ir traškia duona.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Ant žarijų kepta žuvisAromatinga žuvisGrilinta žuvisSu pankoliu ir žolelėmis grilinta žuvisŽuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 12-osios įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 12-osios įvykių

2032 metais prie Žemės gali priartėti pavojingas Tauridų spiečius
Įdomu

Per artimiausius 7 metus Žemei gali tekti gintis nuo „rezonansinio spiečiaus“: kas artėja prie mūsų planetos

Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Receptai

Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!

Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!
Mėsos patiekalai

Kotletai iš marinuoto faršo. Tokių dar nebūsite ragavę!

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka
Automobiliai

Prilipę vabzdžiai ant automobilio: žala, į kurią dažnas vairuotojas numoja ranka

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?