ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Graikinių riešutų tortas – bene skaniausias desertas Kalėdoms
Desertai

Graikinių riešutų tortas – bene skaniausias desertas Kalėdoms

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Graikinių riešutų tortas
Graikinių riešutų tortas

Graikinių riešutų tortas – tai sodrus, drėgnas, riešutinis ir švelniai karamelinis tortas. Kiekvienas gabalėlis džiugina šiluma ir jaukumu.

Graikinių riešutų tortas: receptas

Tai desertas, kuris atrodo įspūdingai. Puikus pasirinkimas šventei ar tiesiog akimirkai pasilepinti.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 75 g graikinių riešutų
  • 225 g sviesto (minkšto)
  • 225 g šviesaus muscovado cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 225 g savaime kylančių miltų (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Glajui:

Taip pat skaitykite

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
2025-07-10
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
2025-07-04
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
2025-07-15
Prieskonių deriniai įvairiems patiekalams.
Prieskonių deriniai, kurie jūsų patiekalus pakels į kitą lygį
2025-08-22
  • 150 g sviesto (minkšto)
  • 150 g cukraus pudros
  • 250 g minkštų karamelinių saldainių
  • 25 g graikinių riešutų puselių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti biskvitą: įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Patepti dvi 20 cm skersmens kepimo formas sviestu ir dugną iškloti kepimo popieriumi.
2. Sudėti graikinius riešutus į maisto smulkintuvą ir pulsuojant susmulkinti iki labai mažų gabalėlių, bet ne iki miltų. Nepergyventi, jei liks stambesnių gabalėlių – jie suteiks tekstūros. Supilti riešutus į dubenį.
3. Sudėti sviestą, rudąjį cukrų, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius į smulkintuvą ir pulsuojant sumaišyti iki vientisos masės. Jei reikia, kartais nuimti dangtį ir nubraukti masę nuo sienelių silikonine mentele. (Jei nėra smulkintuvo, sudėti viską į dubenį ir energingai išplakti.)
4. Įmaišyti riešutus į tešlą tik iki susijungimo. Paskirstyti tešlą tolygiai į abi formas ir sulyginti paviršių. Kepti orkaitės centre, ant tos pačios lentynos, 25 min, kol pakils ir kraštai šiek tiek atsitrauks nuo formos.
5. Išimti iš orkaitės ir palikti 5 min. Peiliu atskirti kraštus ir apversti ant grotelių. Nuimti kepimo popierių ir visiškai atvėsinti.
6. Paruošti glajų: sudėti sviestą į smulkintuvą arba dubenį, įberti cukraus pudrą ir 150 g supjaustytų karamelinių saldainių. Plakti, kol masė taps lygi ir kreminė. Jei reikia, įpilti 2-3 a. š. pieno, kad glajus būtų lengvas ir lengvai tepamas. Nepergyventi, jei dalis saldainių liks gabalėliais.
7. Dėti vieną biskvitą ant lėkštės ar tortinės ir aptepti puse glajaus. Uždėti antrą biskvitą ir aptepti likusiu glajumi, suformuojant švelnias bangeles ir viršūnes. Papuošti graikinių riešutų puselėmis ir likusiais supjaustytais saldainiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Graikinių riešutų tortasRiešutų tortasTortasTortas su kremuTortas su riešutais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėnulio kalendorius lapkričiui: kada geriausia dažyti plaukus?
Horoskopai

Mėnulio kalendorius lapkričiui: kada geriausia dažyti plaukus?

Nesėkmės iliuzija: ar tikrai pasimokome iš klaidų?
Gyvenimas

Nesėkmės iliuzija: ar tikrai pasimokome iš klaidų?

Mokslininkai papasakojo, kiek reikėtų suvartoti kofeino ryte, kad pagerėtų atmintis
Sveikata ir grožis

Mokslininkai papasakojo, kiek reikėtų suvartoti kofeino ryte, kad pagerėtų atmintis

Odos priežiūra: 7 mitai, kurie gali pakenkti.
Sveikata ir grožis

Odos priežiūra: 7 mitai, kurie gali pakenkti. Pasisaugokite!

Kaip 3 kartus greičiau išlyginti patalynę: jums net nereikės lyginimo lentos
Gyvenimas

Kaip 3 kartus greičiau išlyginti patalynę: jums net nereikės lyginimo lentos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?