Migdoliniai florentinai su imbieru – tai elegantiški, plonyčiai sausainiai. Trapūs ir karamelizuoti, čia susilieja imbiero aitrumas, migdolų citrusų aromatas.
Migdoliniai florentinai su imbieru: receptas
Tai saldėsiai, kurie tinka tiek prie kavos, tiek kaip rafinuota dovana – lengvi, traškūs ir tikrai įsimenantys.
Ingredientai:
- 50 g sviesto (minkšto)
- 50 g šviesaus rudojo cukraus
- 50 g auksaspalvio sirupo
- 50 g kvietinių miltų
- 75 g cukruoto imbiero
- 50 g migdolų skiedrelių
- 1 apelsino žievelė (tarkuota)
- 200 g juodojo šokolado
- 65 g baltojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Iškloti kepimo popieriumi ir labai lengvai patepti sviestu kepimo skardas.
2.Florentinams paruošti sudėti sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą į puodą ir kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti miltus, smulkintą imbierą, migdolus ir apelsino žievelę, išmaišyti iki vientisos masės.
3. Arbatiniais šaukšteliais formuoti sausainius ant kiekvienos skardos, paliekant daug vietos, kad kepant galėtų išsiplėsti. Kepti 8 min. Kai centrą nusidažo šviesiai auksine spalva, o kraštai – šiek tiek tamsesni, jie paruošti. Leisti pailsėti apie 5 min, kol dar trapūs ir labai karšti.
4. Paruošti groteles ir labai atsargiai, naudojant mentelę, perkelti sausainius ant grotelių visiškai atvėsti. Kai atvės , galima mirkyti šokolade.
5. Atskiriuose dubenėliuose ištirpdyti šokoladą. Tai galima padaryti dubenėlius pastačius ant puodų su lengvai garuojančiu vandeniu (dubuo neturi liesti vandens) arba mikrobangų krosnelėje trumpais intervalais. Parinkti pakankamai gilius dubenis, kad būtų patogu mirkyti florentinus.
6. Kiekvieną sausainį panardinti iki pusės šokolade ir palikti sustingti ant skardų su tuo pačiu kepimo popieriumi, ant kurio jie kepė. Leisti šokoladui sustingti ir gardėsiai paruošti valgyti!
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.