Imbieriniai blynai – tai purūs, kvapnūs pusryčių blynai, pagardinti šiltais imbiero ir cinamono prieskoniais, kurie suteikia jaukų, šventišką aromatą.
Imbieriniai blynai: receptas
Tai patiekalas, kuris tinka ne tik tingiam savaitgalio rytui, bet ir išskirtiniam pusryčių ritualui, kai norisi ko nors ypatingo.
Ingredientai:
- 225 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 3 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. cinamono
- 2 arb. š. malto imbiero
- žiupsnelis druskos
- ½ citrinos
- kelis lašai vanilės ekstrakto
- 300 ml lieso pieno
- 1 kiaušinis
- 4 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 110 °C (ji bus naudojama blynams šiltai laikyti).
2. Suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską į didelį dubenį, trumpai išmaišyti ir viduryje padaryti duobelę. Įtarkuoti citrinos žievelę. Įlašinti vanilės ekstrakto. Pamažu pilti pieną, nuolat maišant, kad gautųsi vientisa masė. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Atidėti.
3. Keptuvę įkaitinti, sumažinti kaitrą ir įpilt šiek tiek aliejaus. Dėti keturis šaukštus blynų tešlos. Kepti 1-2 min, kol apskrus, apversti ir kepti dar 1-2 min. Perkelti į skardą ir dėti į orkaitę šiltai laikyti. Tęsti, kol visa tešla bus sunaudota – turėtų išeiti apie 12 blynelių.
4. Kai visi blynai paruošti, padalyti juos į keturias lėkštes. Ant viršaus gausiai sudėti mėgstamus priedus ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.