Karštas šokoladas – tai tirštas šokoladinis gėrimas, kupinas šilumos ir jaukumo. Jame susilieja aromatinga vanilė, cinamono šiluma ir sukuriama aksominė, kremiška tekstūra.
Karštas šokoladas: receptas
Tai gėrimas, kuris puikiai tinka lėtoms žiemos popietėms, suteikdamas ramybės ir saldaus pasimėgavimo akimirką.
Ingredientai:
- ½ a. š. vanilės ekstrakto
- 1 cinamono lazdelė
- 1 l pieno
- 150 g juodojo šokolado
- cukraus pagal skonį
- šviežiai tarkuoto muskato riešuto pabarstymui
- Zefyrai arba plakta grietinėlė pagardinimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kaitinti vanilę, cinamono lazdelę ir pieną puode, kol užvirs.
2. Nukelti puodą nuo kaitros ir suberti šokoladą. Maišyti kol jis visiškai ištirps.
3. Plakti karštą šokoladą energingai, kol paviršiuje susidarys puta, ir pasaldinti pagal skonį. Patiekti pabarstytą muskato riešutu ir pagardinti zefyrais ar grietinėle.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.