Itališka cukinijų sriuba – tai švelni, kreminė cukinijų sriuba, pasižyminti lengvu gaivumu ir subtiliu žolelių aromatu.
Itališka cukinijų sriuba: receptas
Sriuba yra lengva, bet kartu pakankamai soti, todėl puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. kapoto česnako
- saujelė kapoto baziliko
- jūros druskos ir maltų baltųjų pipirų pagal skonį
- 1 kg cukinijų
- 750 ml vištienos sultinio
- 60 ml riebios grietinėlės
- saujelė kapotų petražolių
- 50 g tarkuoto Parmezano
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų sunkioje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
2. Lėtai troškinti česnaką, baziliką, druską ir gabaliukais pjaustytas cukinijas 10 min, kol jos lengvai apskrus ir suminkštės.
3. Pagardinti baltaisiais pipirais pagal skonį, tada supilti sultinį ir virti neuždengus 8 min. Tuomet nukelti nuo kaitros.
4. Perkelti tris ketvirčius sriubos į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos.
5. Supilti trintą masę atgal į puodą ir įmaišyti grietinėlę, petražoles ir parmezaną.
6. Patiekiant supilti sriubą į dubenį, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Pagal skonį pabarstyti papildomu parmezanu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.