ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas
Desertai

Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas
Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas

Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas – tai drėgnas, kvapnus pyragas, kuriame susilieja šiltas imbiero aromatas, natūralus saldumas ir maloni riešutų tekstūra. Jo skonis sodrus, bet subalansuotas, o kremiškas viršus suteikia švelnumo.

Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortas: receptas

Tai desertas, kuris puikiai tinka jaukiems pasisėdėjimams, ramiems vakarams ar šventiniam stalui – aromatingas, sotus ir ilgai išliekantis atmintyje.

Ingredientai:

Pyragui:

  • 200 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. sodos
  • 2 arb. š. malto imbiero
  • ¼ arb. š. smulkios jūros druskos
  • 175 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 200 g morkų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 75 g cukruoto imbiero

Glajui:

Taip pat skaitykite

Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi
Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi
2025-08-29
Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Naminiai šokoladiniai ledai: labai skanus ir visų mėgstamas desertas
2025-09-05
Aštrūs makaronai su tunu
Aštrūs makaronai su tunu
2025-10-07
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 100 g kreminio sūrio
  • 1 valg. š. tarkuoto imbiero

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir patepti 20 cm skersmens formos kraštus, dugną iškloti kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, maltą imbierą ir druską dubenyje.
3. Kitame dideliame dubenyje išplakti cukrų, kiaušinius ir aliejų, kol visiškai susijungs, tada palaipsniui suberti miltų mišinį. Šiame etape masė gali atrodyti labai tiršta, tačiau morkos ją atskies. Įmaišyti tarkuotas morkas, tada atsargiai įmaišyti kapotus graikinius riešutus ir cukruotą imbierą, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
4. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą. Nesijaudinti, jei atrodo, kad tešlos nedaug – kepdamas pyragas gražiai pakils. Išlyginti paviršių ir kepti 45-55 min. Pyragas bus paruoštas, kai viršus taps auksinės spalvos, kraštai ims trauktis nuo formos, o įsmeigtas pagaliukas ištrauktas bus tik su keliais trupiniais. Perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti formoje.
5. Tuo metu paruošti glajų: išplakti sviestą su cukraus pudra, tada įmaišyti kukurūzų krakmolą ir pusę kreminio sūrio. Kai masė susijungs, įmaišyti likusį sūrį. Neperplakti, kad glajus netaptų per skystas. Išspausti sultis iš tarkuoto imbiero į dubenį, išmaišyti, imbiero minkštimą išmesti. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą.
6. Kai pyragas visiškai atvės, išimti glajų iš šaldytuvo maždaug 20 min. Trumpai perplakti, kad būtų lygus. Išimti pyragą iš formos ir dėti ant lėkštės ar tortinės. Užtepti glajų ant viršaus ir pabarstyti kapotais graikiniais riešutais bei cukruotu imbieru.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Imbierinis morkų ir graikinių riešutų tortasMorkų tortasMorkų tortas su riešutaisŠventinis tortasTortasTortas su riešutais

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Žmonės tai vadina stebuklu orchidėjoms
    Sodas ir daržas

    Žmonės tai vadina stebuklu orchidėjoms

    Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose?
    Naudinga

    Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose? Išbandykite receptus

    Užvirinkite ir pilkite ant silikoninių formelių. Riebalai ir spalvos pasikeitimas greitai išnyks
    Gyvenimas

    Užvirinkite ir pilkite ant silikoninių formelių. Riebalai ir spalvos pasikeitimas greitai išnyks

    Kokius augalus sodinti šalia pomidorų: naudingi deriniai ir ko vengti
    Sodas ir daržas

    Kokius augalus sodinti šalia pomidorų: naudingi deriniai ir ko vengti

    7 požymiai, kad jūsų santuokoje yra rimtų problemų
    Gyvenimas

    7 požymiai, kad jūsų santuokoje yra rimtų problemų

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?