Imbieriniai sausainiai – tai traškūs, sodraus skonio sausainiai, dvelkiantys šiltais prieskoniais ir lengvu karamelės aromatu. Jų tekstūra maloniai kieta, bet lengvai lūžtanti, o skonis – gilus ir jaukus.
Imbieriniai sausainiai: receptas
Šie sausainiai puikiai tinka žiemos laikotarpiui, šventiniam stalui ar kaip dekoratyvus gardėsis, džiuginantis ne tik skoniu, bet ir išvaizda.
Ingredientai:
- 2 valg. š. auksaspalvio sirupo
- 60 g cukraus
- 50 g sviesto
- 3 valg. š. riebios grietinėlės
- ½ arb. š. malto imbiero
- ½ arb. š. malto cinamono
- 175 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. valgomosios sodos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kaitinti auksaspalvį sirupą, cukrų ir sviestą vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros. Maišyti, kol masė sušils ir cukrus visiškai ištirps. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti grietinėlę bei prieskonius.
2. Suberti miltus ir valgomąją sodą, maišyti, kol susiformuos minkšta, skysta masė. Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių ir ant jo sukrėsti tešlą. Uždengti kitu kepimo popieriaus lakštu ir šiek tiek pakočioti. Dėti į šaldytuvą 2-3 val, kol tešla sutvirtės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kočioti tarp popieriaus lakštų iki maždaug 1 cm storio.
5. Pabarstyti darbo paviršių miltais ir kočioti tešlą miltuotu kočėlu iki maždaug 5 mm storio, kad sausainiai kepdami tik šiek tiek pakiltų ir būtų gražiai traškūs.
6. Miltuota formele išspausti sausainius ir sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei reikia, kepti porcijomis arba naudoti dvi skardas. Likusius tešlos gabalėlius suspausti, dar kartą iškočioti ir vėl išspausti.
7. Kepti sausainius 8-10 min, kol kraštai taps sodriai rudi, o vidurys liks šiek tiek šviesesnis.
8. Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių atvėsti. Atvėsusius dekoruoti ir laikyti sandariame inde, kad sausainiai išliktų traškūs.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.