ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Galaktoboureko su apelsinų sirupu
Desertai

Galaktoboureko su apelsinų sirupu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Galaktoboureko su apelsinų sirupu
Galaktoboureko su apelsinų sirupu

Galaktoboureko su apelsinų sirupu – tai elegantiškas desertas su traškia filo tešlos plutele ir švelniu, aksominiu kremu viduje.

Galaktoboureko su apelsinų sirupu:

Šis pyragas kuria šventišką nuotaiką ir puikiai tinka patiekti, kai norisi išskirtinio, bet subalansuoto saldaus patiekalo.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 125 g rudojo cukraus
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 90 g manų kruopų
  • 1 l pieno (riebaus, šiek tiek šilto)
  • 7 filo tešlos lakštai

Apelsinams sirupe:

  • 3 apelsinai
  • 440 g smulkaus cukraus
  • 2 valg. š. citrinų sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
2025-07-09
Sodos duona
Sodos duona – jokio ilgo kildinimo, o skonis pasakiškas
2025-07-24
Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas
Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas
2025-08-12
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
2025-09-17
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Lengvai patepti 20 cm skersmens kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol masė taps šviesi ir kreminė. Palaipsniui įplakti manų kruopas ir pašildytą pieną. Perkelti mišinį į švarų puodą ir kaitinti ant silpnos kaitros iki 10 min, nuolat maišyti, kol sutirštės.
3. Švariame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių baltymus, kol susiformuoti standžios, bet ne sausos viršūnėlės. Įmaišyti šaukštą baltymų į manų kremą, kad masė palengvėtų, tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
4. Kiekvieną filo tešlos lakštą aptepti ištirpintu sviestu ir kloti į kepimo formą, kaitalioti kryptį, kuria lakštų perteklius kris per kraštus (neapipjaustyti), kol bus sunaudoti 6 lakštai.
5. Supilti kremą į tešla išklotą formą ir užlenkti per kraštus kabančius lakštus ant viršaus, galus tvarkingai įkišti. Ant viršaus dėti paskutinį sviestu pateptą ir perlenktą filo lakštą. Užlenkti kraštus ir aptepti viršų sviestu.
6. Kepti 45-50 min, kol kremas sutvirtės. Po 30 min patikrinti ir, jei viršus per daug ruduoja, uždengti folija.
7. Nutarkuoti apelsinų žievelę, tada nulupti apelsinus ir supjaustyti vaisius skersai plonais griežinėliais, pašalinti perteklinę baltąją dalį.
8. Puode kaitinti cukrų su 190 ml vandens. Cukrui ištirpus sudėti apelsinų žievelę ir citrinų sultis, tada troškinti 8-10 min, kol susidaryti tirštas sirupas. Sudėti apelsinų griežinėlius į sirupą ir atidėti.
9. Leisti pyragui atvėsti iki kambario temperatūros prieš išimant iš formos. Pjaustyti ir patiekti su apelsinais sirupe.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Filo tešlaFilo tešlos desertaiGalaktobourekoGalaktoboureko su apelsinų sirupuGraikiški desertaiGraikiški skoniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip paruošti tobulą bulvių košę: dažniausios klaidos ir naudingos gudrybės
Bulvių patiekalai

Kaip paruošti tobulą bulvių košę: dažniausios klaidos ir naudingos gudrybės

Kokie šunys nesišeria ir neskleidžia stipraus kvapo: 10 veislių, idealiai tinkančių butui
Gyvenimas

Kokie šunys nesišeria ir neskleidžia stipraus kvapo: 10 veislių, idealiai tinkančių butui

Malda sunkiu momentu: žodžiai, kuriuos žmonės kartoja, kai nebežino ką daryti
Gyvenimas

Malda sunkiu momentu: žodžiai, kuriuos žmonės kartoja, kai nebežino ką daryti

Cinamono bandelių skonio sausainiai
Desertai

Cinamono bandelių skonio sausainiai

Kodėl gimdymo namuose naujagimis ant mamos krūtinės uždedamas iškart po gimimo?
Įdomu

Kodėl gimdymo namuose naujagimis ant mamos krūtinės uždedamas iškart po gimimo?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?