Galaktoboureko su apelsinų sirupu – tai elegantiškas desertas su traškia filo tešlos plutele ir švelniu, aksominiu kremu viduje.
Galaktoboureko su apelsinų sirupu:
Šis pyragas kuria šventišką nuotaiką ir puikiai tinka patiekti, kai norisi išskirtinio, bet subalansuoto saldaus patiekalo.
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 125 g rudojo cukraus
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 90 g manų kruopų
- 1 l pieno (riebaus, šiek tiek šilto)
- 7 filo tešlos lakštai
Apelsinams sirupe:
- 3 apelsinai
- 440 g smulkaus cukraus
- 2 valg. š. citrinų sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Lengvai patepti 20 cm skersmens kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol masė taps šviesi ir kreminė. Palaipsniui įplakti manų kruopas ir pašildytą pieną. Perkelti mišinį į švarų puodą ir kaitinti ant silpnos kaitros iki 10 min, nuolat maišyti, kol sutirštės.
3. Švariame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių baltymus, kol susiformuoti standžios, bet ne sausos viršūnėlės. Įmaišyti šaukštą baltymų į manų kremą, kad masė palengvėtų, tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
4. Kiekvieną filo tešlos lakštą aptepti ištirpintu sviestu ir kloti į kepimo formą, kaitalioti kryptį, kuria lakštų perteklius kris per kraštus (neapipjaustyti), kol bus sunaudoti 6 lakštai.
5. Supilti kremą į tešla išklotą formą ir užlenkti per kraštus kabančius lakštus ant viršaus, galus tvarkingai įkišti. Ant viršaus dėti paskutinį sviestu pateptą ir perlenktą filo lakštą. Užlenkti kraštus ir aptepti viršų sviestu.
6. Kepti 45-50 min, kol kremas sutvirtės. Po 30 min patikrinti ir, jei viršus per daug ruduoja, uždengti folija.
7. Nutarkuoti apelsinų žievelę, tada nulupti apelsinus ir supjaustyti vaisius skersai plonais griežinėliais, pašalinti perteklinę baltąją dalį.
8. Puode kaitinti cukrų su 190 ml vandens. Cukrui ištirpus sudėti apelsinų žievelę ir citrinų sultis, tada troškinti 8-10 min, kol susidaryti tirštas sirupas. Sudėti apelsinų griežinėlius į sirupą ir atidėti.
9. Leisti pyragui atvėsti iki kambario temperatūros prieš išimant iš formos. Pjaustyti ir patiekti su apelsinais sirupe.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.