ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Prieskoniniai sausainiai – itin kvapnūs
Desertai

Prieskoniniai sausainiai – itin kvapnūs

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Prieskoniniai sausainiai
Prieskoniniai sausainiai

Prieskoniniai sausainiai – tai kvapnūs, sodraus skonio sausainiai su ryškiais imbiero ir prieskonių aromatais. Jų tekstūra maloniai minkšta, tačiau išlaiko formą ir tampa tvirtesnė atvėsus.

Prieskoniniai sausainiai: receptas

Šie sausainiai dvelkia šiluma ir jaukumu, todėl puikiai tinka prie arbatos ar kavos, ypač vėsesniu metų laiku ar šventiniu laikotarpiu.

Ingredientai:

  • 400 g miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ¼ arb. š. sodos
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1½ valg. š. malto imbiero
  • 2 arb. š. malto kardamono
  • 2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 250 g sviesto
  • 200 g saldinto sutirštinto pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Persijoti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą imbierą, kardamoną ir juoduosius pipirus į didelį dubenį. Atidėti.
2. Atskirtame dideliame dubenyje išplakti sviestą su saldintu sutirštintu pienu, kol masė tapti šviesi ir puri (apie 2 min). Suberti sausus ingredientus ir toliau plakti, kol masė susijungs. Pakeisti plaktuvą į lanksčią mentelę ir maišyti kol gausis tešla, primenanti imbierinę. Uždengti tešlą maistine plėvele ir palikti pastovėti vėsioje vietoje 30 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros ir iškloti dvi dideles kepimo skardas kepimo popieriumi.
4. Nuimti plėvelę, perpjauti tešlą pusiau ir, dirbant su viena puse, iškočioti ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug monetos storio. Išspausti sausainius apvalia formele (arba kitos pasirinktos formos). Likusią tešlą laikyti uždengtą maistine plėvele, kad neapdžiūtų.
5. Sudėlioti sausainius ant kepimo skardų, paliekant nedidelius tarpus (jie beveik neišsiplečia). Kepti apie 10 min, kol kraštai lengvai paruduos. Ištraukti sausainiai bus šiek tiek minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
6. Po 5 min vėsinimo ant skardos mentele perkelti sausainius ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsusius sausainius laikyti sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.

Taip pat skaitykite

Cinamoniniai bananų ir šilauogių keksiukai
Cinamoniniai bananų ir šilauogių keksiukai
2025-11-03
Nėra geresnės sriubos lieknėjimui: nuostabaus skonio sriubą paruošite per vos 30 minučių!
Nėra geresnės sriubos lieknėjimui: nuostabaus skonio sriubą paruošite per vos 30 minučių!
2025-10-08
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
2025-11-10
Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis
Kaip bet kokią mėsą paversti minkštesne: patyrę virėjai atskleidė 3 paslaptis
2025-11-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aromatingi sausainiaiKepiniai su imbieruprieskoniniai sausainiaisausainiaiSausainiai su imbieru

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu
Receptai

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
Namai ir patarimai

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų

Vejos priežiūra rudenį: priežiūros patarimai iki pat pirmųjų šalnų
Sodas ir daržas

Vejos priežiūra rudenį: priežiūros patarimai iki pat pirmųjų šalnų

Partnerystės klausimas Seime įstrigo: ar Konstitucija tampa politinės valios barjeru?
Lietuva ir pasaulis

Partnerystės klausimas Seime įstrigo: ar Konstitucija tampa politinės valios barjeru?

Europos teisės ignoravimas: ar Kremlius rašo naujas žaidimo taisykles?
Lietuva ir pasaulis

Europos teisės ignoravimas: ar Kremlius rašo naujas žaidimo taisykles?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?