Prieskoniniai sausainiai – tai kvapnūs, sodraus skonio sausainiai su ryškiais imbiero ir prieskonių aromatais. Jų tekstūra maloniai minkšta, tačiau išlaiko formą ir tampa tvirtesnė atvėsus.
Prieskoniniai sausainiai: receptas
Šie sausainiai dvelkia šiluma ir jaukumu, todėl puikiai tinka prie arbatos ar kavos, ypač vėsesniu metų laiku ar šventiniu laikotarpiu.
Ingredientai:
- 400 g miltų
- 100 g cukraus pudros
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. sodos
- ¼ arb. š. druskos
- 1½ valg. š. malto imbiero
- 2 arb. š. malto kardamono
- 2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 250 g sviesto
- 200 g saldinto sutirštinto pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Persijoti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą imbierą, kardamoną ir juoduosius pipirus į didelį dubenį. Atidėti.
2. Atskirtame dideliame dubenyje išplakti sviestą su saldintu sutirštintu pienu, kol masė tapti šviesi ir puri (apie 2 min). Suberti sausus ingredientus ir toliau plakti, kol masė susijungs. Pakeisti plaktuvą į lanksčią mentelę ir maišyti kol gausis tešla, primenanti imbierinę. Uždengti tešlą maistine plėvele ir palikti pastovėti vėsioje vietoje 30 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros ir iškloti dvi dideles kepimo skardas kepimo popieriumi.
4. Nuimti plėvelę, perpjauti tešlą pusiau ir, dirbant su viena puse, iškočioti ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug monetos storio. Išspausti sausainius apvalia formele (arba kitos pasirinktos formos). Likusią tešlą laikyti uždengtą maistine plėvele, kad neapdžiūtų.
5. Sudėlioti sausainius ant kepimo skardų, paliekant nedidelius tarpus (jie beveik neišsiplečia). Kepti apie 10 min, kol kraštai lengvai paruduos. Ištraukti sausainiai bus šiek tiek minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
6. Po 5 min vėsinimo ant skardos mentele perkelti sausainius ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsusius sausainius laikyti sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.