Jūros gėrybių troškinys – tai aromatingas, sodraus skonio troškinys, kuriame susilieja įvairių žuvų ir jūros gėrybių tekstūros.
Jūros gėrybių troškinys: receptas
Šis patiekalas dvelkia Viduržemio jūros virtuve ir puikiai tinka lėtam, jaukiam valgymui, kai norisi ryškių, bet harmoningų skonių.
Ingredientai:
- 2 kg įvairių šviežių žuvies filė ir jūros gėrybių (pvz., įvairios žuvies, krevečių, midijų ir pan.)
- 8 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 800 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 125 ml raudonojo vyno
- smulkintos šviežios aitriosios paprikos pagal skonį
- 3 valg. š. petražolių (kapotų)
- ½ arb. š. pankolio sėklų
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- kelios riekės duonos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuvalyti ir paruošti pasirinktą žuvį bei jūros gėrybes. Supjaustyti žuvies filė dideliais gabalais, o jūros gėrybes – tinkamo dydžio gabaliukais.
2. Supilti aliejų, suberti smulkintą svogūną ir 2 tarkuotas česnako skilteles į didelį puodą ir trumpai pakepinti.
3. Sudėti konservuotus pomidorus, supilti vyną, aitriąją papriką, smulkintas petražoles ir pankolio sėklas, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 15 min.
4. Pirmiausia sudėti didesnius ir ilgiau verdamus žuvies gabalus, tada sudėti minkštesnę žuvį ir jūros gėrybes, pabaigoje – midijas, jei naudojamos. Virti apie 5 min arba kol žuvis išvirs, o midijos atsiverti (neatsivėrusias midijas išmesti).
5. Įtrinti duoną česnaku, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir dėti po riekę į gilaus dubens dugną. Užpilti sriubą ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.