Vokiškas obuolių pyragas – klasikinis, jaukus desertas su minkštu, puriu vidumi ir lengvai karamelizuotu paviršiumi.
Vokiškas obuolių pyragas: receptas
Pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek vaišėms, gardus tiek dar šiltas, tiek visiškai atvėsęs.
Ingredientai:
- 2 obuoliai
- 1 valg. š. citrinų sulčių
- 125 g sviesto (minkšto)
- 140 g rudojo cukraus
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 225 g miltų
- 2 lygūs arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. druskos
- 5 valg. š. riebaus pieno
Viršui: - 1½ valg. š. rudojo cukraus
- ½ arb. š. maltos cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros. Sviestu patepti ir kepimo popieriumi iškloti 23 cm skersmens apvalią kepimo formą.
2. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir jas apšlakstyti citrinų sultimis ir atidėti.
3. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Sudėti kiaušinius ir plakti, kol masė taps vientisa. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską bei gerai išmaišyti. Po truputį supilti pieną, po kiekvieno pylimo gerai išmaišyti, kol tešla taps lygi.
4. Tešlą perkelti į kepimo formą. Ant viršaus spiralės forma išdėlioti obuolių skilteles, plokščiąja puse žemyn.
Viršui sumaišyti demeraros cukrų su cinamonu. Pabarstyti ant tešlos.
5. Kepti orkaitės viduryje 40-45 min., kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus švarus, o viršus – auksinės spalvos. Palikti pyragą atvėsti formoje 15 min. Peiliu atskirti kraštus ir išimti pyragą iš formos, perkelti ant grotelių.
6. Patiekti šiltą arba kambario temperatūros. Papildomai galima pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.