Kokosinis ryžių pudingas – tai švelnaus skonio, sotus ir maloniai saldus ryžių desertas, kuriame dera kremiška tekstūra ir lengvas tropinis aromatas.
Kokosinis ryžių pudingas: receptas
Šis pudingas tinka tiek ramiam pasilepinimui namuose, tiek lengvam desertui po pietų ar vakarienės.
Ingredientai:
- 1 puodelis ryžių
- 400 ml kokosų pieno
- 1 puodelis vandens
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Ryžius perplauti ir suberti į puodą. Supilti vandenį. Kaisti ant vidutinės kaitros ir nuo užvirimo virti apie 10 min.

3. Tuomet į puodą supilti kokosų pieną, berti cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti.

4. Uždengti puodą dangčiu ir ant nedidelės kaitros virti 10-15 min. Ryžiai turi suvirti ir tapti kreminiai. Jeigu reikia, galima įpilti dar šiek tiek vandens, kad būtų pasiekta tinkama konsistencija.

5. Paruoštą pudingą padalinti į dubenėlius, apibarstyti truputėliu cinamono ir kokoso drožlių.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė