ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Pyragas su obuoliais ir marcipanu – puikus receptas šventei
Desertai

Pyragas su obuoliais ir marcipanu – puikus receptas šventei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pyragas su obuoliais ir marcipanu - puikus receptas šventei
Pyragas su obuoliais ir marcipanu - puikus receptas šventei

Pyragas su obuoliais ir marcipanu – puikus receptas šventei, kai norisi ne tik pasisotinti, bet ir sukurti ypatingą nuotaiką. Žiema neatsiejama nuo kvapnių prieskonių, šiltų desertų ir lėtai virtuvėje skleidžiamo jaukumo. Būtent toks ir yra šis pyragas – sotus, aromatingas, subtiliai saldus, primenantis žiemos pasaką, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka obuoliai, migdolai ir cinamonas.

Ar esate pasiruošę mėgautis žiemos pasakomis? Geras maistas visada padės pakelti nuotaikas ir sureguliuoti energiją. Pavyzdžiui, šis pyragas – pasakos įsikūnijimas! Jis puikiai tiks tiek Kūčioms ar Kalėdoms, tiek ramiam savaitgalio vakarui, kai norisi pasilepinti naminiu desertu ir karšta arbata.

Ingredientai – klasika, kuri niekada nenuvilia

Kad gautųsi skanus pyragas su obuoliais ir marcipanu, mums reikia kruopščiai parinktų, tarpusavyje derančių ingredientų. Šiame recepte nėra atsitiktinių detalių – kiekvienas komponentas prisideda prie galutinio skonio ir tekstūros.

Tešlai:

Taip pat skaitykite

Šokoladiniai keksiukai prie kavos
Šokoladiniai keksiukai prie kavos: negalėsite atsispirti
2025-12-05
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Varškėčiai su manų kruopomis
Varškėčiai su manų kruopomis – lyg pas močiutę
2025-06-15
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
Puikūs patarimai, kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės. Išbandykite ir įprastas kepsnys bus skanesnis!
2025-11-20
  • 300 g miltų
  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • 400 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio trynys
  • 40 g cukraus
  • citrinos žievelės – pagal skonį
  • 50 ml amareto
  • 1 pudingo miltelių paketas

Keptiems obuoliams:

  • 150 g cukraus miltelių
  • 200 g maltų migdolų
  • 50 ml amaretto
  • 7 obuoliai
  • 4 cinamono lazdelės
  • Migdolų griežinėliai

Šis ingredientų sąrašas leidžia išgauti sodrų, bet ne per sunkų desertą. Obuoliai suteikia gaivumo, marcipanas – prabangos pojūtį, o amareto subtiliai sujungia visus skonius į vieną harmoningą visumą.

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį į tankią masę ir vieną valandą palikite šaldytuve. Kai tešla tampa tankesnė, ją sukočiokite ir įdėkite į kepimo formos dugną (apie 28 cm skersmens). Per visą dugno paviršių su šakute padarykite skylutes ir 20 minučių kepkite tešlą 175 ° C temperatūroje.
  2. Grietinę, kiaušinius, trynį, cukrų, citrinos žievelę ir amaretą – turėtumėte gauti vienodą masę. Į jį įpilama pudingo miltelių. Kai tešla yra paruošta, užpildykite formą su gautu kremu.
  3. Sumaišykite cukrų su migdolais ir amaretu, kol gaunama labai tanki homogeninė masė. Tai gali užtrukti. Jei masė nėra tiršta, pridėkite daugiau amareto. Tačiau būkite atsargūs – marcipanas neturėtų būti pernelyg lipnus.
  4. Iš obuolių išimame šerdį. Apatinę dalį supjaustėme taip, kad ji būtų plokščia, o obuolys tvirtai stovėjo torto apačioje.
  5. Marcipaną įdėkite į tuščią obuolių šerdį ir įdėkite nedidelį cinamono lazdelės gabalėlį. Įdėkite obuolius į tortą taip, kad jie būtų tolygiai paskirstyti ant jo – vienas centre, o likę apskritime. Tortą supilkite migdolų gabaliukais ir įdėkite į orkaitę: 50 minučių 170 ° C temperatūroje.

Obuoliai, marcipanai, cinamonas – šis tortas bus jūsų žiemos šventės atradimas. Skanaus!

ŽYMOS:pyragaiPyragai su marcipanuPyragai su obuoliaispyragų receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveikuoliški produktai, kuriuos reikėtų vartoti su saiku
Uncategorized

Ar tikrai šie sveikuoliški produktai tokie nekalti? Atsako mitybos specialistai

Šaulio savybės
Horoskopai

Jei norite rasti bendrą kalbą su Šauliu, turite atsižvelgti į tam tikras šio Zodiako ženklo atstovų charakterio ypatybes

Labo ryto taisyklės: kaip pradėti dieną su meile sau ir pasauliui
Gyvenimas

Labo ryto taisyklės: kaip pradėti dieną su meile sau ir pasauliui

Moliūgo žievelės nauda ir jos panaudojimo būdai
Gyvenimas

Moliūgo žievelės nauda ir jos panaudojimo būdai

Kiek vaikams galima būti saulėje? Specialistų rekomendacijos
Gyvenimas

Specialistai atsako, kiek vaikams galima būti saulėje pagal amžių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?