ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Kodėl vis dar verdate kiaušinius puode, kai turite karšto oro gruzdintuvę?
Gyvenimas

Kodėl vis dar verdate kiaušinius puode, kai turite karšto oro gruzdintuvę?

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-12-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kodėl verta kiaušinius virti karšto oro gruzdintuvėje, o ne puode
Kodėl verta kiaušinius virti karšto oro gruzdintuvėje, o ne puode

Dešimtmečius virtuvėse vyko tylus ginčas: kaip išvirti tobulą kiaušinį. Laikmatis, burbuliukai, šaltas vanduo, karštas vanduo – metodų daugybė, o rezultatas dažnai nuvilia. Tačiau kol ginčijamės dėl puodų ir viryklių, ant stalviršio jau stovi prietaisas, galintis šią problemą išspręsti kur kas paprasčiau. Karšto oro gruzdintuvė leidžia paruošti kiaušinius be vandens, be streso ir beveik be klaidų. Ir būtent todėl vis daugiau žmonių atsisako tradicinio virimo būdo.

Kodėl verta rinktis karšto oro gruzdintuvę?

Verdantis vanduo kiaušiniams neprideda jokio papildomo skonio, o tradicinis virimo būdas reikalauja nuolatinio dėmesio. Karšto oro gruzdintuvėje viskas vyksta ramiau ir nuspėjamiau: mažiau kintamųjų, mažiau netvarkos ir daugiau kontrolės.

Kiaušiniai kepa tolygiai, jų nereikia saugoti nuo skilimo, o tvarkymasis po gaminimo apsiriboja greitu prietaiso išvalymu. Be to, kiaušiniai nėra blaškomi verdančiame vandenyje, todėl gerokai sumažėja lukšto įtrūkimo tikimybė. Net ir nedidelė gruzdintuvė be vargo sutalpina kelis kiaušinius – tai patogu tiek pusryčiams, tiek salotoms ar užkandžiams.

Kaip pasiekti geriausią rezultatą?

@Canva
@Canva

Karšto oro gruzdintuvė leidžia paruošti kiaušinius pagal bet kokį skonį – nuo skysto iki visiškai kieto trynio. Nereikia laukti, kol užvirs vanduo, nereikia tiksliai „pagauti“ minutės – pakanka pasirinkti tinkamą temperatūrą ir laiką.

Taip pat skaitykite

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
2025-08-12
Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
2025-06-23
Kaip nuvalyti langus, kad jie spindėtų: patikrinti būdai be dryžių
Kaip nuvalyti langus, kad jie spindėtų: patikrinti būdai be dryžių
2025-06-04
Indų kempinėlė
Įprastos kempinės taps praeitimi, kai atrasite šią ekologišką alternatyvą! Tai – visiškai nemokama
2025-09-29

Pirmą kartą verta išbandyti su vienu kiaušiniu, kad suprastumėte, kaip veikia būtent jūsų prietaisas. Rekomenduojama rinktis žemesnę temperatūrą – apie 130–150 °C – ir kiaušinius dėti vienu sluoksniu. Iškepusius juos būtina nedelsiant perkelti į šaltą vandenį: tai sustabdo kaitrą ir palengvina lupimą.

Kiek laiko ruošti kiaušinius?

@Canva
@Canva

Jei mėgstate skystą trynį, pakaks 7–8 minučių. Minkštam tryniui prireiks 9–10 minučių, tirštesnei, vadinamajai „uogienės“ konsistencijai – apie 12–13 minučių. Visiškai kieti kiaušiniai bus paruošti per 15–17 minučių.

Ko geriau vengti?

Dažniausia klaida – bandyti sutrumpinti gaminimo laiką didinant temperatūrą. Nors karšto oro gruzdintuvė leidžia sutaupyti laiko, per didelė kaitra sukelia netolygų kiaušinių paruošimą ir apsunkina lupimą. Be to, aukštesnėje temperatūroje gali atsirasti stipresnis kvapas, kuris nėra malonus.

Jei norite pastovaus rezultato, mažiau streso ir jokio puodo stebėjimo, karšto oro gruzdintuvė gali tapti patikimiausiu būdu ruošti kiaušinius. Kartais pakanka pakeisti vieną įprotį, kad virtuvėje atsirastų daugiau ramybės – ir tobulesni pusryčiai.

Šaltinis: CNET

ŽYMOS:Karšto oro gruzdintuvėkiaušiniaiKiaušinių apdorojimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl mes neteisingai valgome morkas ir česnakus, ir ką prarandame?
Uncategorized

Kodėl mes neteisingai valgome morkas ir česnakus, ir ką prarandame?

Minint brūkšninio kodo gimtadienį: 7 įdomūs faktai
Įdomu

Minint brūkšninio kodo gimtadienį: 7 įdomūs faktai

Uždelstos laimės sindromas: kaip mes patys atitoliname savo džiaugsmą
Gyvenimas

Uždelstos laimės sindromas: kaip mes patys atitoliname savo džiaugsmą

8 maisto produktai, kuriuose yra daug vario: verta įtraukti į mitybą
Sveikata ir grožis

8 maisto produktai, kuriuose yra daug vario: verta įtraukti į mitybą

Už neteisingą šių atliekų rūšiavimą gali grėsti bauda. Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų meta ne ten
Gyvenimas

Už neteisingą šių atliekų rūšiavimą gali grėsti bauda. Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų meta ne ten

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?