ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Labai sveiki ir gardūs varškėčiai su žolelėmis. Išbandykite!
Receptai

Labai sveiki ir gardūs varškėčiai su žolelėmis. Išbandykite!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-22
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Labai sveiki ir gardūs varškėčiai su žolelėmis. Išbandykite!
Labai sveiki ir gardūs varškėčiai su žolelėmis. Išbandykite!

Varškėčiai – kiekvienam puikiai žinomas ir nuo vaikystės pažįstamas patiekalas, dažniausiai siejamas su saldžiu skoniu, uogiene ar cukrumi. Tačiau varškė yra itin universalus produktas, kuris puikiai tinka ir sūriems patiekalams. Būtent todėl verta išbandyti šiek tiek kitokį, netikėtesnį receptą – varškėčius su žolelėmis.

Ši varškėčių versija džiugina ne tik skoniu, bet ir nauda organizmui. Žalumynai suteikia patiekalui gaivumo, papildomų vitaminų ir aromato, o varškė aprūpina baltymais bei kalciu. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei, kai norisi sotaus, bet neapsunkinančio maisto.

Kodėl verta rinktis sūrius varškėčius

Sūrūs varškėčiai su žolelėmis – puiki alternatyva tiems, kurie nemėgsta saldumynų arba tiesiog nori įvairovės kasdienėje virtuvėje. Jie lengvai derinami su įvairiais padažais, daržovėmis ar net lengvomis salotomis, todėl gali tapti visaverčiu patiekalu.

Be to, šis receptas ypač tinka tiems, kurie siekia maitintis subalansuotai. Varškė suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, o žalumynai pagerina virškinimą ir bendrą savijautą. Tai puikus būdas įtraukti daugiau žalumynų į kasdienį racioną, ypač jei šeimoje yra vaikų.

Taip pat skaitykite

Greitas riešutų sviesto desertas
Greitas riešutų sviesto desertas
2025-06-17
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
2025-07-22
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
2025-07-09
Hokkaido duona
Hokkaido duona
2025-12-10

Ingredientai:

  • varškė – 500 gramų;
  • kiaušinis – 1 vienetas;
  • manų kruopos – 2 valgomieji šaukštai;
  • kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas tešlai ir 3–4 valgomieji šaukštai kepimui;
  • svogūnų laiškų – sauja;
  • petražolės – maža saujelė;
  • druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
  • augalinis aliejus kepimui.

Ingredientai parinkti taip, kad varškėčiai būtų minkšti viduje ir lengvai apskrudę iš išorės. Manų kruopos suteikia purumo, o nedidelis miltų kiekis padeda išlaikyti formą. Žoleles galite keisti ar papildyti pagal savo skonį – puikiai tiks ir krapai, špinatai ar net bazilikas.

Labai sveiki ir gardūs varškėčiai su žolelėmis. Išbandykite! Kaip gaminti?

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, manų kruopas ir miltus. Taip pat įberkite druskos bei pipirų ir maišykite iki vientisos masės.
  2. Į varškės masę sudėkite žalumynus ir vėl gerai sumaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite varškėčius ir apvoliokite juos miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius iš vienos pusės maždaug 1,5 minutės, kol lengvai apskrus.
  3. Tuomet apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 3–4 minutes ant silpnos ugnies. Tai leis varškėčiams gerai iškepti viduje ir išlikti minkštiems. Jei norite mažiau riebalų, kepkite ant nepridegančios keptuvės su minimaliu aliejaus kiekiu.

Patiekimas ir naudingi patarimai

Varškėčiai bus labai skanūs, ypač jei patieksite juos karštus ir pagardinsite grietine. Taip pat puikiai tiks natūralus jogurtas, graikiškas jogurtas ar net lengvas česnakinis padažas. Šalia galima patiekti šviežių daržovių salotų ar raugintų daržovių.

Jei norite įvairesnio skonio, į tešlą galite įmaišyti tarkuoto sūrio arba žiupsnelį džiovintų prieskonių. Varškėčius taip pat galima kepti orkaitėje – tokiu atveju jie bus dar lengvesni ir tinkami tiems, kurie vengia kepto maisto.

Tai paprastas, greitas ir labai universalus patiekalas, kuris lengvai prisitaiko prie jūsų virtuvės įpročių. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite, kad varškėčiai gali būti ne tik saldūs, bet ir nepaprastai gardūs sūrūs. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Pupelių troškinys be mėsos
Pupelių troškinys be mėsos
2025-08-13
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Lęšių ir daržovių sriuba
Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu
2025-06-18
Šokoladiniai putėsiai su varške - lengvas ir sveikas desertas namų sąlygomis
Šokoladiniai putėsiai su varške – lengvas ir sveikas desertas namų sąlygomis
2025-12-24
ŽYMOS:varškėčiaivarškėčių receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vitaminas D ir sveikata
Sveikata ir grožis

Vitaminas D. Gaila, kad šios informacijos apie jį nežinojome anksčiau

Vaistų tarša vandenyje keičia lašišų migraciją
Įdomu

Vaistų tarša vandenyje keičia lašišų migraciją

Kankina užgulusi nosis? Sužinokite, kaip vos per kelias minutes palengvinti kvėpavimą!
Sveikata ir grožis

Kankina užgulusi nosis? Sužinokite, kaip vos per kelias minutes palengvinti kvėpavimą!

Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje
Uncategorized

Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje

Ne tik inkštirai: viskas apie juodus taškelius ant veido ir tinkamą priežiūrą
Sveikata ir grožis

Ne tik inkštirai: viskas apie juodus taškelius ant veido ir tinkamą priežiūrą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?