ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais – sotus vakarienės receptas
Receptai

Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais – sotus vakarienės receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais - sotus vakarienės receptas
Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais - sotus vakarienės receptas

Kepenėlių salotos ingredientai

Kepenėlių salotos reikalauja tik kelių pagrindinių produktų. Pagrindą sudaro šviežios kalakutienos kepenėlės ir svogūnai. Šie ingredientai lengvai randami bet kurioje parduotuvėje.

Salotų marinatas gaminamas iš paprastų virtuvės produktų. Actas su cukrumi suteiks salotoms malonų rūgštų skonį. Majonezas sujungs visus skonius į harmoningą visumą.

Kaip paruošti kepenėles salotoms

Šviežias kepenėles kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu. Nuimkite visas plėveles ir pašalinkite kraujagysles. Tai užtikrins švelnų kepenėlių skonį be nemalonių prieskonių.

Verdamajame pasūdytame vandenyje kepenėles virkite 25-30 minučių. Virtos kepenėlės turėtų būti minkštos, bet neperdarytos. Atvėsusias kepenėles pjaustykite plonomis juostelėmis.

Taip pat skaitykite

Kopūstų ir maltos mėsos čeburekai
Kopūstų ir maltos mėsos čeburekai: neįprastas, bet labai skanus užkandis
2025-09-21
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
Be lukšto virti kiaušiniai su šonine ir smidrais
2025-08-29
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
2025-08-22
Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, užpilkite ją kefyru. Labai paprasta!
Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, užpilkite ją kefyru. Labai paprasta!
2025-11-26
Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais - sotus vakarienės receptas
Kepenėlių salotos su marinuotais svogūnais – sotus vakarienės receptas

Svogūnų marinatas salotoms

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Storesni žiedeliai blogiau marinatų įgeria. Ploni svogūnų riekutės greitai įsigeria marinato skonį.

Susmulkintus svogūnus užpilkite karštu vandeniu su actu ir cukrumi. Marinuokite 30 minučių. Ilgiau marinuoti svogūnai taps per rūgštūs visoms salotoms.

Salotų gaminimo eiliškumas

Nupilkite marinato skystį nuo svogūnų. Palikite tik šiek tiek drėgmės, kad salatos nebūtų sausos. Per daug marinato skysčio sugadins salotų konsistenciją.

Sumaišykite kepenėles su marinuotais svogūnais dideliame dubenyje. Pridėkite majonezo ir šiek tiek pasūdykite. Malti juodieji pipirai suteiks salotoms aromato.

Patarimas skanesnėms salotoms

Kepenėlių salotos geriausios šviežiai paruoštos. Tačiau galite jas paruošti ir iš anksto. Šaldytuve išlaikys gerą skonį 2-3 dienas.

Prieš patiekiant patikrinkite druskos kiekį. Kartais marinatas suteiks pakankamai sūrumo. Šios salotos puikiai tinka kaip šaltas užkandis arba lengva vakarienė su duona.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:kalakutienos kepenėlėskepenėlių salotoslengva vakarienėmarinuoti svogūnaišaltos salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Moterų vardai, kurių savininkės visada pasiekia savo tikslą: ar tavo vardas tarp jų?
Gyvenimas

Moterų vardai, kurių savininkės visada pasiekia savo tikslą: ar tavo vardas tarp jų?

Klasikinis jautienos padažas
Mėsos patiekalai

Klasikinis jautienos padažas

Šunų vedžiojimo taisyklės: ką pažeidžia dauguma šeimininkų
Gyvenimas

Šunų vedžiojimo taisyklės: ką pažeidžia dauguma šeimininkų

Koks maistas gali padėti jaustis energingiau?
Sveikata ir grožis

Koks maistas gali padėti jaustis energingesniems?

6 naminiai būdai, kaip nukalkinti virdulį
Gyvenimas

6 naminiai būdai, kaip nukalkinti virdulį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?