Kepenėlių salotos ingredientai
Kepenėlių salotos reikalauja tik kelių pagrindinių produktų. Pagrindą sudaro šviežios kalakutienos kepenėlės ir svogūnai. Šie ingredientai lengvai randami bet kurioje parduotuvėje.
Salotų marinatas gaminamas iš paprastų virtuvės produktų. Actas su cukrumi suteiks salotoms malonų rūgštų skonį. Majonezas sujungs visus skonius į harmoningą visumą.
Kaip paruošti kepenėles salotoms
Šviežias kepenėles kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu. Nuimkite visas plėveles ir pašalinkite kraujagysles. Tai užtikrins švelnų kepenėlių skonį be nemalonių prieskonių.
Verdamajame pasūdytame vandenyje kepenėles virkite 25-30 minučių. Virtos kepenėlės turėtų būti minkštos, bet neperdarytos. Atvėsusias kepenėles pjaustykite plonomis juostelėmis.

Svogūnų marinatas salotoms
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Storesni žiedeliai blogiau marinatų įgeria. Ploni svogūnų riekutės greitai įsigeria marinato skonį.
Susmulkintus svogūnus užpilkite karštu vandeniu su actu ir cukrumi. Marinuokite 30 minučių. Ilgiau marinuoti svogūnai taps per rūgštūs visoms salotoms.
Salotų gaminimo eiliškumas
Nupilkite marinato skystį nuo svogūnų. Palikite tik šiek tiek drėgmės, kad salatos nebūtų sausos. Per daug marinato skysčio sugadins salotų konsistenciją.
Sumaišykite kepenėles su marinuotais svogūnais dideliame dubenyje. Pridėkite majonezo ir šiek tiek pasūdykite. Malti juodieji pipirai suteiks salotoms aromato.
Patarimas skanesnėms salotoms
Kepenėlių salotos geriausios šviežiai paruoštos. Tačiau galite jas paruošti ir iš anksto. Šaldytuve išlaikys gerą skonį 2-3 dienas.
Prieš patiekiant patikrinkite druskos kiekį. Kartais marinatas suteiks pakankamai sūrumo. Šios salotos puikiai tinka kaip šaltas užkandis arba lengva vakarienė su duona.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney