Kodėl verta rinktis spurgas be mielių
Spurgos su šokoladu be mielių yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošti skanų desertą. Šis receptas netreikalauja laukimo, kol kils tešla.
Be mielių spurgos išeina minkštos ir purus. Joms paruošti užtenka paprastų ingredientų, kuriuos dažnai turime namuose.
Reikalingi ingredientai spurgoms
Šiam receptui reikės šių produktų:
- 400 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 0,5 l aliejaus kepimui
- Žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 100 g šokolado
Visi ingredientai yra lengvai gaunami bet kurioje parduotuvėje. Kondensuotas pienas suteiks spurgoms ypatingą skonį ir tekstūrą.

Tešlos paruošimo žingsniai
Tešlos gaminimas prasideda nuo kiaušinių suplakimo dubenėlyje. Supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite, bet nereikia intensyviai plakti.
Atskirame inde sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Pamažu įmaišykite sausus ingredientus į kiaušinių masę. Minkyti reikia tol, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
Spurgų formavimas ir kepimas
Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Skirtingo dydžio puodeliais arba stiklinėmis išspauskite spurgas. Galite daryti su skylutėmis centre arba be jų.
Įkaitinkite aliejų giliam keptuvėje. Atsargiai pamerkite spurgas į karštą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol spurgos įgers gražų auksinį atspalvį. Išimkite ant popieriaus rankšluosčio, kad nutekėtų perteklinis aliejus.
Šokolado glajaus ruošimas
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Palikite šiek tiek atvėsti, kad nebūtų per karštas.
Apliekite spurgas ištirpintu šokoladu arba pamerkite jas į jį. Paliekite ant grotelių, kad šokoladas sustingtų. Tai užtruks apie pusvalandį. Tada spurgos bus paruoštos ragavimui.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney