ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai slyvų sausainiai – dieviško skonio desertas namų virtuvėje
Receptai

Šokoladiniai slyvų sausainiai – dieviško skonio desertas namų virtuvėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladiniai slyvų sausainiai – dieviško skonio desertas namų virtuvėje
Šokoladiniai slyvų sausainiai – dieviško skonio desertas namų virtuvėje

Kodėl šokoladiniai slyvų sausainiai tapo populiarūs

Šokoladiniai slyvų sausainiai gimė iš mėgstamo skanėsto – slyvų šokolade. Šis desertas sujungia tris nuostabius skonius: sultingų slyvų rūgštelį, šokolado karčiuką ir riešutų traškumą.

Toks skanėstas puikiai tinka švenčių stalui, tačiau jo skonis toks dieviškas, kad norėsite ruošti kasdien. Sausainiai išlieka minkšti viduje, o šokoladinė tešla suteikia jiems ypatingą aromatą.

Tešlos paruošimo subtilybės

Tešlos ruošimui geriausia naudoti virtuvės kombainą ar mikserį. Į dubenį sumaišykite 200 g miltų, 20 g kakavos, 50 g cukraus, 1 šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį druskos. Sausus ingredientus gerai išmaišykite.

Įmuškite 1 kiaušinį ir įdėkite 100 g minkšto sviesto. Gerai išminkykite tešlą, kol ji taps vientisa. Suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Ataušusi tešla bus lengviau formuojama.

Taip pat skaitykite

Graikinių riešutų ir medaus baklava
Graikinių riešutų ir medaus baklava
2025-07-08
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Sausainiai su šokolado gabaliukais
2025-10-31
Kepti ryžiai su kiaušiniais ir daržovėmis
Kepti ryžiai su kiaušiniais ir daržovėmis
2025-08-29
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
2025-11-12

Šokoladinės tešlos konsistencija turi būti plastiška, bet ne lipni. Jei tešla per minkšta, pridėkite šiek tiek miltų.

Šokoladiniai slyvų sausainiai – dieviško skonio desertas namų virtuvėje – Tešlos paruošimo subtilybės

Riešutinio įdaro gaminimas

Įdarui reikės 200 g džiovintų slyvų, 50 g graikinių riešutų, 20 g migdolų, 20 g razinų ir 1 valgomojo šaukšto cukraus. Riešutus lengvai išdžiovinkite sausoje keptuvėje, kad atsiskleistų jų aromatas.

Atvėsusius riešutus susmulkinkite su razinomis iki vidutinio dydžio gabaliukų. Svarbu nesumalti per smulkiai – gabaliukai turėtų juntis kramtymo metu. Į riešutų mišinį įpilkite cukrų ir gerai išmaišykite.

Slyvų pildymo technika

Slyvas reikia paruošti labai atsargiai, kad nepažeistumėte jų formos. Kiekvieną slyvą prapjaukite šone maždaug 2/3 gylio. Neskubėkite – geriau pjaustyti lėtai ir tiksliai.

Į kiekvieną slyvą įdėkite po 1 šaukštelį riešutų mišinio. Nesistenkite įkišti per daug – slyva turi išlaikyti natūralią formą. Lengvai suspaukite slyvą, kad įdaras gerai įsitvirtintų viduje.

Kepimo ir patiekimo patarimai

Tešlą padalinkite į lygias dalis pagal slyvų skaičių. Iš kiekvienos dalies padarykite paplotėlį ir atsargiai suvyniokite slyvą su įdaru. Kraštus gerai užspauskite, kad kepimo metu nesiverstų.

Kepkite 180°C temperatūroje 15 minučių. Neperkepkite – sausainiai turi likti minkšti viduje. Paruoštus sausainius apibarstykite kakavos milteliais arba cukraus pudra. Geriausiai skonis atsiskleidžia dar šiltiems.

Taip pat skaitykite

Virti rikotos varškėtukai
Virti rikotos varškėtukai
2025-06-22
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius
2025-06-17
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai. Šaltinis: bbcgoodfood.com
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai
2025-08-19
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą
2025-08-12

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:desertas su slyvomisSausainiai su riešutaissausainiai su slyvomisšokoladiniai sausainiaišokoladiniai slyvų sausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Patarimai kaip naudoti ricinos aliejų plaukams, blakstienoms ir antakiams geresniam rezultatui
Sveikata ir grožis

Patarimai kaip naudoti ricinos aliejų plaukams, blakstienoms ir antakiams geresniam rezultatui

Lygintuvas ilgą laiką veiks be sutrikimų. Viskas dėl vieno produkto!
Namai ir patarimai

Lygintuvas ilgą laiką veiks be sutrikimų. Viskas dėl vieno produkto!

„Aš nekenčiu“ ir dar keletas žodžių bei frazių, kurie neleidžia sukurti laimingos ateities
Gyvenimas

„Aš nekenčiu“ ir dar keletas žodžių bei frazių, kurie neleidžia sukurti laimingos ateities

Kiaušiniai ir jų konservavimas
Gyvenimas

Kiaušiniai išliks švieži gerokai ilgiau jei pasinaudosite šiuo senu triuku

Štai kaip kojinė su jūros druska gali sumažinti ausų skausmą: paprastas metodas namuose
Gyvenimas

Štai kaip kojinė su jūros druska gali sumažinti ausų skausmą: paprastas metodas, kurį verta žinoti kiekvienam

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?