Kodėl upėtakio tortas – puikus pasirinkimas šventėms
Upėtakio užkandis yra elegantiškas sprendimas, kai norite nustebinti svečius be daug vargo virtuvėje. Šis tortas nereikalauja kepimo ir puikiai tinka tiems, kurie vengia mėsos patiekalų.
Žuvies pyragas su sausainiais – tikras šventinio stalo akcentas. Delikatus upėtakio skonis derėje su kreminio sūrio švelnumu sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri patiks net ir išrankiausiems gurmanams.
Reikalingi ingredientai upėtakio tortui
Šis receptas pasižymi paprastais, bet kokybiškais ingredientais:
- 400 g sausainių (geriausia paprasti arba su linų sėklomis)
- 250 g lengvai sūdyto upėtakio
- 4 vištų kiaušiniai
- 7 putpelių kiaušiniai
- 180 g maskarponės sūrio
- 3 šaukštai majonezo
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 krūvelė šviežių krapų
- 1 citrina
- Druska ir pipirai pagal skonį
Visi ingredientai lengvai gaunami bet kurioje parduotuvėje. Svarbu pasirinkti kokybišką upėtakį ir šviežus kiaušinius.

Paruošiamieji darbai ir kreminio mišinio gaminimas
Pradėkite nuo kiaušinių virinimo – išvirkite vištų ir putpelių kiaušinius. Atvėsę kiaušiniai lengviau lupasi ir geriau tinka torto gamybai.
Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir šviežius krapus. Nuo upėtakio atsargiai pašalinkite odelę ir supjaustykite žuvį nedideliais kubeliais. Nulupkite vištos kiaušinius ir susmulkinkite šakute.
Sumaišykite maskarponės sūrį su majonezu, pridėkite smulkintus kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Masė turi būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta.
Torto sluoksniavimas ir formavimas
Pjaustymo lentelę arba kepimo formą išklokite maistine plėvele. Ant jos padėkite pirmą sausainių sluoksnį. Ant sausainių užtepkite kreminio mišinio sluoksnį.
Tolygiai paskirstykite dalį upėtakio kubelių ir pabarstykite smulkintais krapais. Padėkite antrą sausainių sluoksnį ir pakartokite procedūrą. Šonų apdailai palikite šiek tiek kremo.
Naudodami konditerinį maišelį, gražiai apdailinkite torto šonus. Apvyniokite visą pyragą maistine plėvele ir palikite šaldytuve 6-8 valandoms.
Dekoravimas ir patiekimas
Prieš patiekdami, torto viršų papuoškite perpjautais putpelių kiaušiniais. Iš jų galite formuoti mielus pelių figūrėles – auseles padarykite iš kieto sūrio, nosį ir akis – iš juodųjų alyvuogių.
Aplink torto kraštus gražiai išdėliokite citrinos riekeles. Jos ne tik papuoš patiekalą, bet ir suteiks šviežumo aromato. Tokia dekoracija padarys jūsų upėtakio užkandį tikru šventinio stalo akcentu.
Nuotraukos asociatyvinės @ Midjourney