Kokie patiekalai atbaidys sėkmę Ugninio Arklio metais
Ugninio Arklio metai reikalauja ypatingos atidos renkant Naujųjų metų stalo patiekalus. Rytų astrologijos tradicijos nurodo konkrečius maisto produktus, kurie gali neigiamai paveikti artėjančių metų sėkmę. Šie draudimai turi gilias šaknis kinų kultūroje ir feng shui moksle.
Netinkamų patiekalų vartojimas per Naujuosius gali lemti finansinius sunkumus, santykių problemas ar sveikatos negalavimus. Arklio metai ypač jautrūs tam tikriems maisto produktams, todėl svarbu žinoti, ko vengti rengiant šventinį stalą.
Klausimasis šių tradicinių taisyklių padės užtikrinti harmoningą perėjimą į naują gyvenimo ciklą ir pritraukti teigiamą energiją.
Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai
Ugninio Arklio metais griežtai draudžiama ant stalo dėti bet kokius jūros gėrybių patiekalus. Krabai, krevetės, midijos ir kiti vėžiagyviai simbolizuoja atgalinį judėjimą, kas prieštarauja Arklio prigimčiai. Arklys siekia pirmyn, o vėžys juda atgal – tokia simbolinė priešprieša gali lemti stagnaciją.
Žuvies patiekalai taip pat nepageidaujami šventiniame stale. Žuvis gyvena vandenyje, o Ugninis Arklys priklauso ugniniam elementui. Šių elementų nesuderinamumas gali sukelti energetinį disbalansą ir trukdyti karjeros ar verslo planų įgyvendinimui.
Vietoj jūros gėrybių rinkitės sausumos gyvūnų mėsą – jautienos, kiaulienos ar paukštienos patiekalus, kurie geriau dera su Arklio energetika.

Aštrus ir kartus maistas
Labai aštrūs patiekalai su daug čili pipirų, imbiero ar kitų karštų prieskonių nedera su Ugninio Arklio temperamentu. Per daug ugninio elemento maiste gali sukelti agresiją, konfliktus šeimoje ar darbe. Arklys ir taip yra ugningo būdo, todėl perteklinis aštrumas tik stiprina neigiamas savybes.
Kartūs produktai – juodosios kavos, tamsaus šokolado, greifrūto ar kitų kartų vaisių venkite Naujųjų metų stalą dengianti. Kartumas simbolizuoja gyvenimo sunkumus ir išbandymus, kurių tikrai nenorite prisikviesti į artėjančius metus.
Rinkitės saldžius ar neutralaus skonio patiekalus – medų, riešutus, saldumiuus, kurie pritrauks sėkmę ir gerovę.
Šaldyti ir konservuoti produktai
Bet kokie šaldyti produktai Naujųjų metų stalui kategoriškai netinka. Šaldiklio šaltis simbolizuoja stagnaciją, užšaldytus santykius ir stabdžius karjeroje. Ugninis Arklys reikalauja šilumos ir judėjimo, todėl šalti patiekalai prieštarauja metų energetikai.
Konservuoti produktai – marinuoti agurkėliai, konservuotos daržovės, sultinio kubeliai ar kiti pramonės gaminiai taip pat nepageidaujami. Jie simbolizuoja sustingusį laiką ir trukdo natūraliai energijos tėkmei namuose.
Stale turėtų dominuoti šviežiai pagaminti patiekalai iš natūralių, neapdorotų produktų. Tai užtikrina gyvybingą energiją ir palankų metų pradžią.
Alkoholiniai gėrimai ir energetikai
Per stiprūs alkoholiniai gėrimai gali sukelti per daug chaoso Ugninio Arklio metų pradžioje. Nors šampanas ar lengvas vynas priimtini, stiprūs gėrimai – degtinė, brendis, viskis gali išbalansuoti metų energetiką ir lemti impulsyvius sprendimus.
Energetiniai gėrimai su kofeinu ar taurinu taip pat nepageidaujami šventiniame stale. Dirbtiniai stimuliantai sukelia netikrą energijos proveržį, po kurio seka nuovargio bangos. Tai gali simbolizuoti netvarų finansinį ar emocinį gyvenimą artėjančiais metais.
Geriausias pasirinkimas – natūralūs vaisių sultys, žolelių arbatos ar švelnūs vyno gėrimai, kurie palaikys harmoningą nuotaiką ir nesudrums vidinės pusiausvyros.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney