ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai
Receptai

Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai
Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai

Šaltinos gaminimo paruošiamieji darbai

Prieš pradėdant gaminti šaltienos didelį kiekį, svarbu tinkamai pasiruošti. Mėsą reikia mirkyt tris valandas šaltame vandenyje. Šis procesas padės pašalinti kraujo likučius ir suteikg švaresnį skonį.

Pasirinkite mėsą su kremzlėmis ir sąnariais – tai užtikrins natūralų sustingimą be želatinos. Vištienos kojos puikiai papildys šaltienų ir suteiks reikiamų želatininių medžiagų.

Mėsos virimo technologija

Pirmiausia mėsą virkite 5 minutes, tada nupilkite šį sultinį. Kruopščiai nuplaukite mėsą šaltu vandeniu – taip pašalinsite putotas ir nešvarumus.

Užpilkite švariu vandeniu ir virkite apie 5 valandas mažoje ugnyje. Lėtas virimas ištrauks maksimalų skonį iš mėsos ir sudarys tinkamą konsistenciją šalienai.

Taip pat skaitykite

žiediniai kopūstai
Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!
2025-09-10
Vokiškas obuolių pyragas
Vokiškas obuolių pyragas
2025-12-15
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
2025-10-06
Aromatingas panyro karis
Aromatingas panyro karis
2025-08-28

Šventinė šaltiena dideliam kiekiui: kaip paruošti skanų patiekalą visai šeimai – Mėsos virimo technologija

Daržovių ir prieskonių pridėjimas

Po penkių valandų virimo pridėkite svogūną, morką ir prikonis. Šie ingredientai suteiks šalienai aromato ir skonio gylio.

Virkite dar dvi valandas su daržovėmis. Morka suteiks švelesnio skonio, o svogūnas – aromato. Druskos ir pipirų pridėkite pagal skonį.

Šaltienos formavimas ir aušinimas

Išvirtą mėsą smulkiai supjaustykite ir išdėstykite į formas. Sultinį kruopščiai nukoškit per marlę – taip pašalinsite visus nešvarumus ir gausite skaidrų sultinį.

Karštą sultinį užpilkite ant supjaustytog mėsos. Leiskite ataušti kambario temperatūroje, tada dėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms.

Šaltienos saugojimas ir pateikimas

Sustingusią šaltienų supjaustykite porcijomis. Jei ruošiate didelį kiekį, dalį galite suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti ateičiai.

Šaldiklyje šaltiena išsilaikys iki trijų mėnesių. Prieš vartojant, leiskite natūraliai atitirpti šaldytuve per naktį.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

Taip pat skaitykite

Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
2025-10-08
Kaip pašalinti kartumą iš grybų: močiutės gyvenimiškas triukas
Kaip pašalinti kartumą iš grybų: močiutės gyvenimiškas triukas
2025-10-09
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
2025-08-04
Stiklainiuose marinuoti grybai
Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!
2025-09-01
ŽYMOS:mėsos virimasšaltiena dideliam kiekiuišaltienos receptasšventinė šaltienašventiniai patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vynuogės žiemai: paprasta pagaminti ir labai skanu
Naudinga

Vynuogės žiemai: paprasta pagaminti ir labai skanu

Saldžiųjų bulvių sodinimas. 7 klaidos, kurių nedaryti
Sodas ir daržas

Saldžiųjų bulvių sodinimas: sodininkai dalijasi 7 klaidomis, kurių geriau nedaryti

Brusketos su pomidorais
Receptai

Brusketos su pomidorais

Naudojatės Gmail? Pasiruoškite rimtiems Google privatumo pažeidimams. Dirbtinis intelektas su prieiga prie jūsų failų
IT naujienos

Naudojate „Chrome“ manydami, kad esate saugūs? Nauja ataskaita atskleidė nemalonią tiesą apie privatumą

Kur panaudoti kavos tirščius?
Gyvenimas

Jei mėgstate kavą, tada turėsite 5 kartus didesnį derlių! Išbandykite!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?