ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai
Receptai

Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai

Silvija Moti
Autorius Silvija Moti
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai
Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai

Kodėl šventinis tortas yra idealus pasirinkimas

Šventinis tortas pakeičia paprastą šventę į nepamirštamą akimirką. Šis desertas sujungia lengvą šu tešlą, kremišką vanilės pudingą ir šokoladinį ganašą. Kiekvienas sluoksnis atskleidžia naują skonį.

Torto paslaptis slypi sudėtingoje tekstūroje. Oro pilna šu tešla puikiai derinasi su švelniu kremu. Šokoladinis ganašas suteikia elegantiškumo ir užbaigia deserto kompoziciją.

Reikalingi ingredientai šventiniam tortui

Šu tešlai:

  • 180 ml vandens
  • 85 g sviesto
  • 90 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g cukraus
  • 3 kiaušiniai

Vanilės pudingui:

Taip pat skaitykite

Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
2025-09-10
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
2025-06-04
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
2025-07-14
Itin paprastas vištienos karis
Itin paprastas vištienos karis
2025-06-04
  • 300 ml pieno
  • 70 g vanilės pudingo miltelių
  • 40 ml grietinėlės (35%)
  • 100 g baltojo šokolado
  • 170 g maskarponės sūrio

Grietinėlės kremui:

  • 200 ml grietinėlės (35%)
  • 1 šaukštas cukraus pudros

Šokoladiniam ganašui:

  • 40 g tamsaus šokolado
  • 15 ml grietinėlės (35%)
  • 10 g sviesto

Šventinis tortas namie: tobulas desertas bet kuriai progai – Reikalingi ingredientai šventiniam tortui

Šu tešlos gaminimo žingsniai

1. Storu dugnu keptuvėje užvirinkite vandenį su sviestu, druska ir cukrumi. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps.

2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite ir grąžinkite ant ugnies. Maišykite, kol tešla susiformuos į rutulį ir atšoks nuo kraštų.

3. Perkėlę į dubenį, po vieną pridėkite kiaušinius. Kiekvieną kartą kruopščiai išplakite. Supilkite tešlą ant kepimo popieriaus ir kepkite 180°C orkaitėje 30 minučių.

Kremų paruošimas ir sluoksniavimas

Vanilės pudingui pašildykite grietinėlę iki 80°C ir ištirpinkite baltąjį šokoladą. Paruoškite vanilės pudingą pagal instrukcijas. Sujunkite atvėsintą šokoladą su maskarponės sūriu.

Grietinėlės kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki tankumo. Ant atvėsusios šu tešlos paskirstykite vanilės pudingą, tada grietinėlės kremą. Tortą pastatykite į šaldytuvą bent valandai.

Taip pat skaitykite

Riešutų sviesto sausainiai be miltų
Riešutų sviesto sausainiai be miltų – puikus desertas netoleruojantiems gliuteno
2025-07-29
Veganiškas avinžirnių karis
Veganiškas avinžirnių karis
2025-07-04
Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai – klasikinis desertas
2025-12-15
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-08-22

Finišo potėpiai ir patiekimo patarimai

Ganašui pašildykite grietinėlę su sviestu ir ištirpinkite tamsųjį šokoladą. Kulinariniu maišeliu pieškite gražius raštus ant torto viršaus.

Tortą palikite šaldytuve per naktį – taip kremai gerai susijungs. Pjaukite aštrių peiliu, kiekvieną kartą jį nuplaudami. Patiekite šaltą ir mėgaukitės tobulu naminio šventinio torto skoniu.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:Naminis tortasšokoladinis ganašasšu tešlašventės desertasŠventinis tortasvanilės pudingas

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Megztų drabužių mados 2025
Gyvenimas

Megztų drabužių mados 2025 – kas šiais metais populiaru?

Šokoladinis pudingas
Desertai

Šokoladinis pudingas – gardus ir saldus desertas

Nuostabaus skonio obuolių pyragas:
Desertai

Nuostabaus skonio obuolių pyragas: tešlą paruošite vos per 10 minučių!

Kurie du maisto produktai gali sukelti trombozę?
Sveikata ir grožis

Kurie du maisto produktai gali sukelti trombozę?

Žiema kelyje negailestinga: 7 daiktai bagažinėje, kurie gali išgelbėti jūsų kelionę
Automobiliai

Žiema kelyje negailestinga: daiktai bagažinėje, kurie gali išgelbėti jūsų kelionę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?