Kodėl šventinis tortas yra idealus pasirinkimas
Šventinis tortas pakeičia paprastą šventę į nepamirštamą akimirką. Šis desertas sujungia lengvą šu tešlą, kremišką vanilės pudingą ir šokoladinį ganašą. Kiekvienas sluoksnis atskleidžia naują skonį.
Torto paslaptis slypi sudėtingoje tekstūroje. Oro pilna šu tešla puikiai derinasi su švelniu kremu. Šokoladinis ganašas suteikia elegantiškumo ir užbaigia deserto kompoziciją.
Reikalingi ingredientai šventiniam tortui
Šu tešlai:
- 180 ml vandens
- 85 g sviesto
- 90 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 5 g cukraus
- 3 kiaušiniai
Vanilės pudingui:
- 300 ml pieno
- 70 g vanilės pudingo miltelių
- 40 ml grietinėlės (35%)
- 100 g baltojo šokolado
- 170 g maskarponės sūrio
Grietinėlės kremui:
- 200 ml grietinėlės (35%)
- 1 šaukštas cukraus pudros
Šokoladiniam ganašui:
- 40 g tamsaus šokolado
- 15 ml grietinėlės (35%)
- 10 g sviesto

Šu tešlos gaminimo žingsniai
1. Storu dugnu keptuvėje užvirinkite vandenį su sviestu, druska ir cukrumi. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps.
2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite ir grąžinkite ant ugnies. Maišykite, kol tešla susiformuos į rutulį ir atšoks nuo kraštų.
3. Perkėlę į dubenį, po vieną pridėkite kiaušinius. Kiekvieną kartą kruopščiai išplakite. Supilkite tešlą ant kepimo popieriaus ir kepkite 180°C orkaitėje 30 minučių.
Kremų paruošimas ir sluoksniavimas
Vanilės pudingui pašildykite grietinėlę iki 80°C ir ištirpinkite baltąjį šokoladą. Paruoškite vanilės pudingą pagal instrukcijas. Sujunkite atvėsintą šokoladą su maskarponės sūriu.
Grietinėlės kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki tankumo. Ant atvėsusios šu tešlos paskirstykite vanilės pudingą, tada grietinėlės kremą. Tortą pastatykite į šaldytuvą bent valandai.
Finišo potėpiai ir patiekimo patarimai
Ganašui pašildykite grietinėlę su sviestu ir ištirpinkite tamsųjį šokoladą. Kulinariniu maišeliu pieškite gražius raštus ant torto viršaus.
Tortą palikite šaldytuve per naktį – taip kremai gerai susijungs. Pjaukite aštrių peiliu, kiekvieną kartą jį nuplaudami. Patiekite šaltą ir mėgaukitės tobulu naminio šventinio torto skoniu.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney