Aliejuje keptos kokosinės krevetės – šis patiekalas pasižymi traškia ir auksine plutele, kuri puikiai kontrastuoja su sultingu vidumi.
Aliejuje keptos kokosinės krevetės: receptas
Tai elegantiškas užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris stebina tiek išvaizda, tiek tekstūra.
Ingredientai:
- 24 krevetės (išvalytos, nuluptos, su uodegėlėmis)
Tešlai: - 175 g kvietinių miltų
- 1½ arb. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 150 ml itin šalto vandens
- 60 g panko džiūvėsėlių
- 60 g nesaldintų smulkintų kokoso drožlių
- 600 ml aliejaus kepimui gruzdintuvėje
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai paruošti persijoti 125 g miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos į dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį. Iš kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tiršta masė, tada po truputį įpilti šalto vandens ir išplakti kol gausis vientisa tešla.
2. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir pripilti gruzdintuvę arba gilų, storadugnį puodą aliejaus maždaug du trečdalius tūrio. Įkaitinti iki 180 °C (duonos kubelis turėtų paruduoti per 1 minutę).
3. Likusius 50 g miltų suberti į negilų dubenį ir gausiai pagardinti druska bei pipirais. Kitame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius su kokosų drožlėmis.
4. Kiekvieną krevetę apvolioti miltuose, nukratyti perteklių, tada laikant už uodegėlės panardinti į tešlą. Leisti, kad perteklinė tešla nuvarvėtų, ir apvolioti kokosų trupinių mišinyje, švelniai paspaudžiant, kad gerai priliptų. Sudėti ant paruoštos skardos ir pakartoti su likusiomis krevetėmis, paliekant tarp jų tarpus.
5. Krevetes kepti dalimis aliejuje 1-2 min, kol taps auksinės spalvos ir traškios. Išimti ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
6. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.